Szerző: Bodnár Ádám

2006. december 15. 12:54

Európa legerősebb ipari szuperszámítógépét állította üzembe a BMW Sauber F1

Új szuperszámítógépet telepített áramlástani tesztek szimulációjához a BMW Sauber F1-csapat, az 512 darab kétmagos Xeonból álló fürtözött rendszer a mérések szerint 12,28 teraflops teljesítményű, amivel Európa leggyorsabb ipari szuperszámítógépe, ennél nagyobb rendszereket csak tudományos kutatásban használnak a kontinensen. Európa jelenlegi leggyorsabb szuperszámítógépe egyébként a 63 teraflopsos barcelonai Mare Nostrum, amely 5120 darab IBM PowerPC 970 processzort tartalmaz.

[HWSW] Új szuperszámítógépet telepített áramlástani tesztek szimulációjához a BMW Sauber F1-csapat, az 512 darab kétmagos Xeonból álló fürtözött rendszer a mérések szerint 12,28 teraflops teljesítményű, amivel Európa leggyorsabb ipari szuperszámítógépe, ennél nagyobb rendszereket csak tudományos kutatásban használnak a kontinensen. Európa jelenlegi leggyorsabb szuperszámítógépe egyébként a 63 teraflopsos barcelonai Mare Nostrum, amely 5120 darab IBM PowerPC 970 processzort tartalmaz.

Az Albert2 nevű szuperszámítógép képességeinek elsősorban a karosszéria-elemek tervezésénél és fejlesztésénél veszik hasznát a versenyistálló mérnökei, a számítógépes szimuláció ugyanis lehetővé teszi, hogy például különféle vezetőszárnyakból vagy burkolati elemekből akár több tucatnyi változatot is kipróbáljanak, és csak a legjobb, legígéretesebb megoldásokat teszteljék szélcsatornában, ezáltal időt és pénzt takarítva meg. Köztudott, hogy a versenyautók fejlesztése során a szélcsatorna-tesztek számítanak az egyik legdrágább lépésnek.

"A Forma 1-ben szinte mindenre számítógépeket használunk" -- mondta Willem Toet, a csapat aerodinamikai főmérnöke. "Nem hiszem hogy valaha is felhagyunk a szélcsatorna-tesztekkel, de más csapatoktól eltérően nem látjuk szükségét annak, hogy új szélcsatornát építsünk, inkább matematikai szimulációkat használunk."

"A miénk a világ egyik legjobb szélcsatornája. Teljes méretű autót használhatunk, mozgathatjuk fel és le, forgathatjuk, forgathatjuk a kerekeit, szimulálhatjuk a keresztszelet, de sok dolog van még mindig amit nem tehetünk meg. Nem tudjuk szimulálni az igazi kanyarokat, hogy hogyan viselkedik a különféle szögekből beérkező levegő az autó különféle pontjain, vagy hogy hogyan változik meg a gumik formája. Az áramlástani szimulációk segítségével mindezt modellezhetjük."

Az Albert2 teljes egészében Intel-tecnológiára épül, a fürtözött rendszernek 256 csomópontja van, amelyek egyenként két darab kétmagos Xeon 5160 processzort és 2 gigabájt memóriát tartalmaznak, így összesen 1024 processzormag és 2048 gigabájt memória áll a szoftverek rendelkezésére. Az Albert2 nyers teljesítménye ugyan ötszörösen múlja felül elődjéét, Albertét, de a Fluent nevű CFD (computational fluid dynamics) alkalmazás átlagosan "csak" háromszoros sebességgel fut az új rendszeren.

A szuperszámítógépet a svájci Dalco fejlesztette ki a BMW Sauber csapat részére, szem előtt tartva a skálázhatóságot és a megbízhatóságot. Ennek érdekében a gép processzorai üzem közben cserélhetők (hot swap), és akár menet közben bővíthetők a nemrég megjelent négymagos változatokra, ha az igények azt megkívánják. Az Albert2 az APC által gyártott rackszekrényekben üzemel, az összesen 10 rackbe szerelt szuperszámítógép mintegy 21 tonnát nyom.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról