Szerző: Ady Krisztián

2006. december 13. 17:24

Több mint háromszázezer Wii kelt el két nap alatt Európában

A Nintendo hivatalos sajtóközleménye szerint valódi repülőrajtot vett a vállalat következő generációs asztali konzolja, a Wii Európában: az apró masinából nem kevesebb mint 325 ezer darabot adtak el kontinensünkön két nap alatt, ezzel gyakorlatilag teljesen kimerítve az indulókészletet. A hazai és külföldi tapasztalatok szerint nem csak a konzol, hanem annak tartozékai is hiánycikkek, mind a Wiimote kontrollerből, mind a játékokból igen gyorsan elfogyott az a pár darab, amit a Nintendo a múlt pénteki startra képes volt kiszállítani.

[HWSW] A Nintendo hivatalos sajtóközleménye szerint valódi repülőrajtot vett a vállalat következő generációs asztali konzolja, a Wii Európában: az apró masinából nem kevesebb mint 325 ezer darabot adtak el kontinensünkön két nap alatt, ezzel gyakorlatilag teljesen kimerítve az indulókészletet. A hazai és külföldi tapasztalatok szerint nem csak a konzol, hanem annak tartozékai is hiánycikkek, mind a Wiimote kontrollerből, mind a játékokból igen gyorsan elfogyott az a pár darab, amit a Nintendo a múlt pénteki startra képes volt kiszállítani.

A Nintendo új konzolja körülbelül három hete kapható világszerte, és egyes becslések szerint mára körülbelül 2 millió darabot szállított le az üzletekbe a japán vállalat. A nyitókészletek közül csupán a japán volt előzetesen ismert, a 400 ezer darab helyett azonban ott "csupán" 350 ezer darabot adtak el másnap reggelig, jóformán órák alatt. Az európai 325 ezer darabos mennyiség tehát kifejezetten jónak számít a japán adat ismeretében. A konzol jelenleg továbbra is hiánycikk mint a tengerentúlon, mind Japánban.

A Nintendo közleménye szerint napi szállításokkal pótolják az üzletek polcairól leemelt, vagy előrendelésben elkelt példányokat, azonban a hatalmas várakozással övezett konzolból a jelek szerint az év végéig megcélzott -- és remélhetőleg ki is szállított -- 4 milliós volumen sem lesz valószínűleg elegendő. A Wii mellé Európában is hasonló mennyiségben vásároltak játékokat, mint a világ egyéb részein, a The Legend of Zelda: Twilight Princess-ből 240 ezer darabot adtak el, azaz 100 konzolból 74-hez ezt a játékot is megvásárolták, illetve a vásárlók fele a Wii Play csomagban szerezte be a második játékvezérlőjét.

Wii

A Nintendo egyben azt is közölte, hogy hordozható konzolja Európában is rekordot döntött, a jelek szerint számtalan karácsonyfa alatt lesz majd megtalálható a Nintendo DS is, melyból 515 ezer darabot adtak el a héten. A konzolból 2005 márciusi bevezetése óta több mint 8,5 milliót adtak el Európában.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról