Szerző: Bodnár Ádám

2006. november 23. 14:41

Új, stackelhető ProCurve kapcsolók a HP kínálatában

A HP három új sorozattal bővítette ki a stackelhető Layer 2 Ethernet-kapcsolóinak termékválasztékát. A ProCurve Switch 2810, 1800 és 2510-24 sorozat tagjai kis méretűek, csendesek, egyszerűen telepíthetők és kezlehetők -- állítja róluk a gyártó.

[HWSW] A HP három új sorozattal bővítette ki a stackelhető Layer 2 Ethernet-kapcsolóinak termékválasztékát. A ProCurve Switch 2810, 1800 és 2510-24 sorozat tagjai kis méretűek, csendesek, egyszerűen telepíthetők és kezlehetők -- állítja róluk a gyártó.

A 24 és 48 portos konfigurációban kapható ProCurve 2810-es sorozat tagjai nagy teljesítményű és menedzselhető 10/100/1000 Mbps sebességű Layer 2 Gigabit kapcsolókból áll, amelyek jól alkalmazhatóak a kisméretű kábelszekrényekben is. A 2810 sorozat tagjait olyan vállalatoknak ajánlja a HP, amelyek prioritásalapú forgalomkezelést, rugalmas felhasználói hitelesítést és átfogó forgalomfigyelési lehetőségeket igényelnek a hálózatukon.

A ProCurve Switch 1800 sorozat megfizethető áron kínál Gigabit-kapcsolatot alapvető menedzselési és konfigurálási lehetőségekkel. A sorozatnak jelenleg két tagja van, a 1800-8G egy asztali kapcsoló elsősorban munkacsoportok számára, tárgyalókba vagy akár tantermekbe, az 1800-24G modellt pedig olyan környezetkbe ajánlja a HP, ahol a nagy portsűrűség mellett követelmény az optikai Gigabit-kapcsolat.

A 24 porttal rendelkező, ventilátor nélküli, zajtalan ProCurve 2510-24 10/100 Mbps sebességű Layer2 Ethernet-kapcsoló elég kicsi ahhoz, hogy kábelszekrényekben vagy akár asztalon használható legyen. Két beépített duál típusú portjával a termék lehetőséget kínál 10/100/1000 Mbps sebességgel a kiszolgálókhoz, vagy a stackhez való kapcsolódáshoz, vagy pedig két opcionális Mini-GBIC aljzattal a nagy távolságú, optikai kábeles kapcsolatok kiépítéséhez.

"Az új, megfizethető és szabványos technológiákon alapuló kapcsolóival a ProCurve jól pozícionált a LAN-kapcsolók folyamatosan növekvő piacán" -- Katie Trippet a Synergy Research Group elemzője. "A Synergy derűlátó a stackbe köthető kapcsolók iránti kereslettel kapcsolatban, az előrejelzése szerint a Gigabit Layer 2 kapcsolók értékesítéséből származó árbevétel 2009-re 1,95 milliárd dollárra nő."

A ProCurve termékekhez élettartam-garancia jár, a gyártó a hibabejelentést követő munkanapon kicseréli az eszközt, valamint ingyenes telefonos és e-mailes támogatást, továbbá ingyenes szoftverfrissítést biztosít az eszközökhöz mindaddig, amíg a termék az ügyfél tulajdonában van.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról