Szerző: Bodnár Ádám

2006. november 20. 11:55

Történelmi magasságban a tenyérgép-eladások

A harmadik negyedév során világszerte 4,5 millió PDA talált hazdára, ami éves szinten 31,9 százalékos növekedést jelent -- derül ki a Gartner által nyilvánosságra hozott adatokból.

[HWSW] A harmadik negyedév során világszerte 4,5 millió PDA talált hazdára, ami éves szinten 31,9 százalékos növekedést jelent -- derül ki a Gartner által nyilvánosságra hozott adatokból.

A készülékek átlagosa eladási ára ugyanakkor 13 százalékkal csökkent, mivel a mobiltelefon-funkciót is tartalmazó készülékek árát a szolgáltatók mesterségesen alacsonyan tartják, hogy stimulálják a keresletet. A Gartner adatai szerint a negyedév során értékesített tenyérgépeknek már 62 százaléka volt mobiltelefonálásra alkalmas kivitel, míg egy évvel ezelőtt az arányuk csupán 49 százalék volt.

A PDA-eladások történelmi rekordot állítottak fel a harmadik negyedévben, a növekedés mögött pedig a mobiltelefon-funkcióval ellátott modellek népszerűsége állt -- állítja a Gartner. A legkeresettebb PDA továbbra is a RIM Blackberry, de jól fogyott a Nokia E61 és E62, a Motorola Q, valamint a T-Mobile-bál kapható Sidekick 3 is. Az Egyesült Államokban kapható Sidekick 3 szinte kultusszá vált a fiatalok körében, akik leginkább e-mailek és üzenetek küldésére, fogadására használják.

A gyártók rangsorában a RIM állt az élen, a harmadik negyedévben világszerte 514 ezer Blackberry fogyott. A második helyet még őrzi a Palm, azonban a vállalat eladásai egyre csökkennek, mivel tenyérgépei elavultak, a Treót pedig nem PDA-ként hanem okostelefonként tartja nyilván a Gartner. A harmadik helyen az óriásit zuhanó HP állt, amelynek PDA-eladásai 33 százalékkal estek vissza.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról