Szerző: Bizó Dániel

2006. november 22. 10:49

Több magyar vállalat a régió leggyorsabban növekvő technológiai cégei között

A Deloitte üzleti tanácsadó vállalat immár tizenegyedik éve teszi közzé a világ leggyorsabban növekvő technológiai vállalatainak listáját, régiókra lebontva. A magyar vállalatok a közép-európai régió részeként szerepelnek, nem is rosszul: az Technology Fast 50 régiós listáján hét magyar vállalat szerepel, míg a feltörekvő új csillagok kilences listájából öt magyar.

[HWSW] A Deloitte üzleti tanácsadó vállalat immár tizenegyedik éve teszi közzé a világ leggyorsabban növekvő technológiai vállalatainak listáját, régiókra lebontva. A magyar vállalatok a közép-európai régió részeként szerepelnek, nem is rosszul: az Technology Fast 50 régiós listáján hét magyar vállalat szerepel, míg a feltörekvő új csillagok kilences listájából öt magyar.

A Deloitte az elmúlt öt év növekedését alapul véve rendezi sorba a megmérettetésre jelentkező vállalatokat, árbevétel alapján, melynek a vizsgált időszak első évében legalább 50 ezer eurót, vagyis nagyjából a 13 millió forintot kellett kitennie. A lista első helyét megszerző lengyel Blue Media, mely netes mobilkommunikációban utazik, 7591 százalékos növekedést produkált, a második helyezett, szintén lengyel, netes utazási oldal 7379 százalékkal szerezte meg a második helyet, míg a harmadik, cseh online kereskedő "mindössze" 3945 százalékos növekedést ért el.

A listán az első magyar cég a tizedik helyen bukkan fel, 1073 százalékos bővüléssel. A CVO Group munkaerőtoborzást végez, vagyis HR-cégnek tekinthető, a Deloitte listájára pedig online közvetítő rendszerük, a cv-online.hu révén kvalifikálták magukat. A második leggyorsabban növekvő magyar a 11. helyen található XAPT Hungary, mely vállalati IT-rendszerek tervezését és kivitelezését nyújtja. Az online gyógyászati és egészségügyi kereskedő Hazipatika.com 613 százalékos növekedéssel a 13. a régióban.

A harminchatodik, a magyarok közül az ötödik helyre a Sense/Net jutott, 172 százalékos növekedést mutatva fel. A Sense/Net tizenegy éve szerepel a hazai piacon, vállalati portálmegoldásokat kínálva. A harmincnyolcadik a PONT Rendszerház, mely dokumentumkezelési és automatizálási, irodai megoldásokat kínál az IBM kiemelt partnereként, immár egy évtizede. A vállalatok számára átfogó online üzletfejlesztést és megjelenést kínáló kirowski 159 százalékos növekedéssel a negyvedegyedik, míg a vizuális felismerő és azonosító rendszereket szállító Adaptive Recognition Hungary a negyvennyolcadik lett, 93 százalékos bővüléssel.

A kilenc új csillagból a csehek és lengyelek dominálta Top 50 listán a többség magyar, sőt az első öt "felfedezett" közül négy. A sort az Alerant Information Technology nyitja, mely a BEA Systems hazai disztribútora és képviselője, 2187 százalékos növekedéssel. A cég a BEA szoftverein túlmenően fejlesztési és integrációs szolgáltatásokat is kínál. A második helyezett Onlinet 1700 százalékos bővülést ért el ügyfélterminálok (mint a postákon a sorszámadó, vagy az információs pontok) értékesítésével és fejlesztésével. A negyedik DATAPLEX IT-infrastrukturális kiszervezést kínál, növekedése 265 százalékot tett ki. A listán található még az online reklámszolgáltatásokat végző Adverticum, valamint az Actiwise Consulting szoftvertanácsadó cég.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról