Szerző: Ady Krisztián

2006. november 15. 14:55

Egyszerre akár négy vászonra is vetít az Epson új projektora

Az Epson három új kisméretű, XGA-felbontású, 3 LCD-s kivetítőt mutatott be, melyeket elsősorban az üzleti és az oktatási ügyfelek számára fejlesztettek ki. Az EMP-1715 a piac legkisebb és legkönnyebb, nagy fényerejű, vezeték nélküli projektora, mely többképernyős megjelenítésre is alkalmas.

[HWSW] Az Epson három új kisméretű, XGA-felbontású, 3 LCD-s kivetítőt mutatott be, melyeket elsősorban az üzleti és az oktatási ügyfelek számára fejlesztettek ki. Az EMP-1715 a piac legkisebb és legkönnyebb, nagy fényerejű, vezeték nélküli projektora, mely többképernyős megjelenítésre is alkalmas.

Előadóknak

A 2700 ANSI lumen fényerejű és mindössze 1,6 kg súlyú EMP-1710 ideális a sokat utazó, ugyanakkor jó képminőséget, nagy fényerőt és hordozhatóságot igénylő előadók számára. Az EMP-1700 2200 ANSI lumen fényerejű és szintén 1,6 kilogrammot nyom, kompakt, stílusos, könnyűsúlyú kivitelben. Az Epson egy sor hasznos funkcióval bővítette az EMP-1700 sorozatot. A gyors indítás funkció révén a kivetítő mindössze öt másodperc alatt bemelegszik, ez nagyon hasznos, ha időszűkében van az előadó. A bemutató akár egy USB-meghajtóról, egy hagyományos pendrive-ról is levetíthető, a noteszgépet otthon is lehet hagyni.

Az MPEG-2 filmek lejátszása közben szabadon lehet a lejátszást szüneteltetni, a filmben előre- és hátratekerni, vagyis nem kell a számítógép mellett álldogálni az előadás során. Az "AV Mute Slide" funkció ideiglenesen elsötétíti a vetített képet a közönség figyelmének felélénkítéséhez, ami igen fontos például fiatal közönség vagy egy bonyolult témakör tárgyalása esetén. A készülékekkel 2 méter távolságból már másfél méter átmérőjű kép vetíthető, vagyis remekül használható kis tantermes oktatási környezetekben, vagy helyszűkében lévő cégeknél.

Az EMP-1715 egy sor funkciót kínál azon előadók számára, akik nagyobb rugalmasságot igényelnek. 2700 ANSI lumen-es fényerejével kategóriájában az egyik legnagyobb fényerejű 3 LCD-s kivetítő. A világon elsőként USB-kapcsolatot is kínál, vagyis egyszerűen, egy szabványos USB-kábel segítségével köthető össze az asztali vagy hordozható számítógépekkel. A VGA-csatlakozóval ellentétben nincs szükség a számítógép és a projektor beállítására, így a beállítás egyszerűbb és gyorsabb.

Epson EMP-1715 projektor

Több képet egyszerre

Az EMP-1715 beépítve tartalmazza az Epson Advanced EasyMP technológiáját is, így a világon elsőként kínálja ilyen méretben a több képernyőre történő párhuzamos vetítés lehetőségét. A négy vászonra különböző tartalmak vetíthetők ki akár vezeték nélküli, akár vezetékes hálózaton keresztül. Így a fő előadás mellett többféle magyarázó vagy segédanyag is kivetíthető, vagy akár két-három előadás is tartható egyidejűleg.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról