Szerző: bzd

2000. június 23. 23:29

Dual Cooling

Ma elérkeztünk Oradsi Gábor barátunk új "szappanoperájának" második epizódjához:
    "Üdv tuningosok!

    Az előző egyprocis gépem után (www.nexus.hu/erase) elkeztem egy dual procisat csinálni /másnak is csinálok, ha kell/. Dual Celeron 2-es lesz, csak még mindig nem tudom biztosan, hogy lehete-e dualban hajtani? Aki tud erről valamit: ordasi@mht.bme.hu. /ja és milyen alaplappal???/ Nagyon király lesz, 2x900MHz-esre tervezem. "

Itt álljunk meg egy szóra. Az Intel azt mondta anno, hogy a celeronból véglek kiírtja az SMP támogatást a 0.18 mikronra való átálláskor. Az igazat megvallva még senki nem nézett utána, hogy megtette-e, vagy csak a levegőbe beszélt. Mivel egyszemélyben a 3Dnow! rovatunk főszerkesztője is vagyok, ezért nem bírom megállni, hogy ezen a ponton el ne süssek egy érdekes infót:
A 2CPU.com értesülései szerint az AMD Duron processzorok állítólag támogatják az SMP-t, vagyis a többprocesszoros működést! Persze az is igaz, hogy ha ez valóba így van, akkor is sok időbe tellik, mire legalább az Abit kihozza saját Dual SocketA alaplapját. -BZd
    "Három 120mm extra nagy légszállítású ventillátor hűti a vizet. A procikon a vizes hűtőblokkon kívül peltier elem is lesz. Ráasásul dupla tápegységes lesz a "kicsike". Kiegészítettem két remek elektronikával. Az egyik a hűtővíz hőmérsékletének függvényében szabályozza a ventillátorok fordulatszámát. A másik meg ki tudja kapcsolni a tápegységet, ha valami miatt 80 fok fölé menne a hűtővíz (pl. szivattyú megáll). Minden korrektül le lesz dokumentálva. "
80°C? Nem sok az egy kicsit? inkább 60°C-nál húznám meg a felső határt!
Képeket is kaptam, lássuk:

Köszi a képeket, kíváncsian várjuk a hétfőt és az újabb fejleményeket!

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról