Szerző: Bodnár Ádám

2006. november 8. 12:04

Virtualizáció terén működik együtt a HP és az SAP

A HP és az SAP együttműködési megállapodást jelentett be, amelynek keretén belül a két vállalat mérnökei közösen dolgoznak majd azon, hogy a cégek közös ügyfelei -- van belőlük jónéhány -- válaszokat és megoldásokat kapjanak a virtualizációval kapcsolatos kérdéseikre és problémáikra. A kedden bejelentett projektben a HP Labs amerika és brit mérnökei, illetve az SAP Reserach ausztrál, német és ír fejlesztői vesznek részt.

[HWSW] A HP és az SAP együttműködési megállapodást jelentett be, amelynek keretén belül a két vállalat mérnökei közösen dolgoznak majd azon, hogy a cégek közös ügyfelei -- van belőlük jónéhány -- válaszokat és megoldásokat kapjanak a virtualizációval kapcsolatos kérdéseikre és problémáikra. A kedden bejelentett projektben a HP Labs amerika és brit mérnökei, illetve az SAP Reserach ausztrál, német és ír fejlesztői vesznek részt.

A cégek a virtualizáció hardveres és szoftveres megvalósításaival egyaránt foglalkozni fognak, a cél az hogy megtalálják, miként használhatják ki az SAP alkalmazásai a leginkább a HP szerverek erőforrásait, ezáltal az ügyfelek költségmegtakarítást érhetnek el azáltal, hogy a lehető legkevesebb hardvert és szoftvert kell vásárolniuk és üzemeltetniük -- gyakran feleslegesen. Az együttműködés másik területe arra terjed ki, hogy a vállalatok informatikai részlegei jobban megértsék az üzleti részlegek informatikai igényeit.

A HP és az SAP kapcsolata 17 évre tekint vissza és különösen jónak mondható: a világszerte telepített SAP-installációk 50 százaléka fut HP hardveren. A vállalatok már korábban is számtalan együttműködést jelentettek be üzleti, kutatás-fejlesztési és mérnöki területeken. A HP és az SAP nem hozta nyilvánosságra a megállapodás pénzügy részleteit, illetve azt sem, hány alkalmazottjuk dolgozik majd a közös projekten, amely az Adaptive SAP nevet kapta.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról