:

Szerző: Ady Krisztián

2006. október 18. 15:59

Kukacosak az Apple egyes iPodjai

Kukacos az alma: kártevő került az Apple egyes hordozható iPod lejátszóira, melyek szeptember 12-t követően kerültek piacra. Az Apple szerint csupán a vásárlókhoz került készülékek 1 százalékát érinti ez a probléma, az iPod nano és shuffle készülékek például teljesen tiszták. A W32/RJump.worm, vagy más néven RavMonE vírus csak Windows operációs rendszerű számítógépekre jelenthet minimális veszélyt.

[HWSW] Kukacos az alma: kártevő került az Apple egyes hordozható iPod lejátszóira, melyek szeptember 12-t követően kerültek piacra. Az Apple szerint csupán a vásárlókhoz került készülékek 1 százalékát érinti ez a probléma, az iPod nano és shuffle készülékek például teljesen tiszták. A W32/RJump.worm, vagy más néven RavMonE vírus csak Windows operációs rendszerű számítógépekre jelenthet minimális veszélyt.

Az Apple azt ajánlja a vásárlóknak, hogy Windowsos operációs rendszer alatt használjanak naprakész antivírus szoftvert, melyek bármelyike képes a kis veszélyt jelentő kártevő ártalmatlanítására. Az eddig jelzett 25 probléma mindegyikét a legfrissebb iPod video készülékekkel kapcsolatban regisztrálták. A kérdés felett, hogy miképpen kerülhetett vírusos állomány a lejátszóra, a vállalat egyszerűen átlép, és csupán annyit közölt, hogy "sajnálatos, hogy a Windows nem védett jobban a vírusok ellen", noha a felelősség teljesen az Apple-t terheli. Hivatalos magyarázat a problémára egyelőre nincs.

Bár az iPodokra került féreg csak a Windows operációs rendszer alatt lehet veszélyes, az Apple Macintosh számítógépek mégsem teljesen védettek a kártevő ellen, hiszen az inteles platformra áttért gyártó gépein a Windows operációs rendszerek is natívan, teljes sebességgel futtathatók. Sőt, sokak számára éppen emiatt a kettősség miatt jelentenek még nagyobb vonzerőt az Apple dizájnos számítógépei.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 04:02

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.