Szerző: Bodnár Ádám

2006. október 16. 09:04

A Siemens összevonja IT-megoldási és IT-szolgáltatási üzleti tevékenységeit

Egyetlen üzletágba vonják össze a Siemens IT-szolgáltató ágazatát, a Siemens Business Servicest, valamint a német vállalat további négy informatikai, illetve szoftverrészlegét. A Program and System Engineering, a Siemens Information Systems, a Development Innovation and Projects, a Business Innovation Center, valamint a Siemens Business Services házasításából létrejövő divízió Siemens IT Solutions and Services (SIS) néven fog működni.

[HWSW] Egyetlen üzletágba vonják össze a Siemens IT-szolgáltató ágazatát, a Siemens Business Servicest, valamint a német vállalat további négy informatikai, illetve szoftverrészlegét. A Program and System Engineering, a Siemens Information Systems, a Development Innovation and Projects, a Business Innovation Center, valamint a Siemens Business Services házasításából létrejövő divízió Siemens IT Solutions and Services (SIS) néven fog működni.

Az új, egyesített ágazat mintegy 43 ezer alkalmazottat foglalkoztat, várható árbevétele 5 milliárd euró. A Siemens IT Solutions and Servicest Münchenből, illetve Bécsből fogják irányítani. Dr. Christoph Kollatz, az SBS ágazat jelenlegi elnöke megtartja pozícióját az új ágazat élén is. Az új ágazat létrehozásával párhuzamosan folytatódik az SBS számára kijelölt átfogó átszervezési program, amely révén 2007 tavaszáig 1,5 Mrd eurós költségcsökkentést kell elérni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról