Szerző: Bodnár Ádám

2006. október 13. 11:12

Fogyasztóknak szánja új Treo okostelefonját a Palm

A DigitalLife kiállításon mutakozott be a Palm új okostelefonja, a Treo 680, amelyet nem vállalatoknak, hanem kifejezetten fogyasztóknak szán a cég. Erre utal többek között, hogy a készülék a szürke mellett négy különféle színben is kapható lesz: piros, fehér, ezüst és narancs változatban lehet majd megvásárolni.

[HWSW] A DigitalLife kiállításon mutakozott be a Palm új okostelefonja, a Treo 680, amelyet nem vállalatoknak, hanem kifejezetten fogyasztóknak szán a cég. Erre utal többek között, hogy a készülék a szürke mellett négy különféle színben is kapható lesz: piros, fehér, ezüst és narancs változatban lehet majd megvásárolni.

A Treo 680 specifikációit tekintve erős közepes: 312 MHz-es Intel PXA270 processzor, 64 megabájt memória (SD/MMC bővítőhely azért van), 320x320 pixeles színes kijelző, VGA-felbontású, videók rögzítésére is alkalmas kamera, Bluetooth és infraport kapott benne helyet. A telefon négysávos (800/900/1800/1900 MHz GSM), azonban nem támogatja a harmadik generációs hálózatokat, az EDGE adatátviteli szabványt szerencsére azonban igen. Elődeinél némileg kisebb lett a Treo 680, antennája is beépített, így még karcsúbbnak tűnik. Az akkumulátor is összement, Ed Colligan, a Palm vezetője azonban határozottan állította, hogy a készülék üzemideje elődeihez hasonló, egy feltöltés 2-4 óra beszélgetést vagy 300 óra készenlétet tesz lehetővé

A Palm OS 5.4-et futtató készülék szoftvereit is a fogyasztói igényekhez szabták: a szokásos programok (határidőnapló, e-mail kliens, világóra, stb.) mellett helyet kapott rajta MP3- és filmlejátszó alkalmazás, a legnagyobb izgalmat azonban a Google Maps optimalizált változata váltotta ki: a készülékre lekérhetők a térképek, műholdképek, elvégezhetők a helyi keresések, de akár a valós forgalmi helyezet -- például dugók -- függvényében útvonaltervezés is kérhető.

A Palm Treo 680 árát a gyártó egyelőre nem árulta el, Ed Colligan csupán annyit közölt, képességeihez mérten versenyképes áron lesz kapható, bár egyelőre még azt sem tudni, pontosan mikor. A Palm állítása szerint 2007 közepére már legalább 20 szolgáltató kínálatában lesz megtalálható a készülék.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról