Szerző: Bodnár Ádám

2006. október 12. 13:54

A VMware versenytársa kíván lenni a Virtual Iron

Megjelent a Virtual Iron virtualizációs megoldásának 3.0 változata, a vállalat szerint a nyílt forrású Xenen alapuló szoftver méltó ellenfele lehet a piacvezető VMware-nek. A Virtual Iron 3.0 háromféle verzióban érhető el, amelyek teljesítményben és funkcióban a VMware termékekhez igazodnak, áruk azonban kedvezőbb. A piac már régóta várt egy alternatívára. Bizton állíthatjuk, hogy olyan vállalati szintű virtualizációs terméket kínálunk, amely minden szinten megállja a helyét a VMware-rel szemben -- mondta Mike Grandinetti, a Virtual Iron alelnöke és marketing-igazgatója.

[HWSW] Megjelent a Virtual Iron virtualizációs megoldásának 3.0 változata, a vállalat szerint a nyílt forrású Xenen alapuló szoftver méltó ellenfele lehet a piacvezető VMware-nek. A Virtual Iron 3.0 háromféle verzióban érhető el, amelyek teljesítményben és funkcióban a VMware termékekhez igazodnak, áruk azonban kedvezőbb. "A piac már régóta várt egy alternatívára. Bizton állíthatjuk, hogy olyan vállalati szintű virtualizációs terméket kínálunk, amely minden szinten megállja a helyét a VMware-rel szemben" -- mondta Mike Grandinetti, a Virtual Iron alelnöke és marketing-igazgatója.

A Virtual Iron 3.0 segítségével lehetővé válik 32 és 64 bites operációs rendszerek változatlan formában történő futtatása x86-os környezetben. A szoftver igényli az Intel és AMD processzorokba épített hardveres virtualizációs technológiát, így futtatásához Xeon 5000 (Dempsey, Woodcrest), 7000 (Tulsa), vagy AMD Opteron 2200, 8200 (Rev. F.) processzoros szerver szükséges. A szoftver segítséget nyújt a virtuális szerverek és a rajtuk futó alkalmazások felügyeletéhez, a feladatok átterheléséhez, de akár a szerverek fizikai paramétereit is figyelemmel kíséri és automatikusan reagál a szolgáltatások minőségét érintő problémákra, például a hibákból adódó leállásokra, kiesésekre.

A Virtual Iron Professional egy ingyenes változat, amely legfeljebb kétprocesszoros szervereken működik. A Consolidation Editiont kifejezetten szerverkonszolidációs feladatokra fejlesztették ki és már több fizikai szerverből álló rendszereket is támogat. Az Enterprise Edition "csúcsváltozat" segítségével teljes virtualizált infrastruktúra hozható létre, leállások esetén a szolgáltatások automatikus átterhelődésével, szabály-alapú erőforrás-elosztással és kapacitás-menedzsmenttel.

Piaci elemzők egyetértenek abban, hogy a virtualizációs megoldások versenyében hamarosan a menedzsment-eszközök jelentik majd a döntő tényezőt. "A hypervisorok hamarosan érdektelenek lesznek. Hosszú távon a történet a menedzselésről szól, a hypervisor csak a kapu" -- mondta Gordon Haff, az Illuminata elemzője. Egyre több cég foglalkozik virtualizációs menedzsment-megoldásokkal, beleértve a hardvergyártókat, a virtualizációs köztesrétegek fejlesztőit, illetve olyan kis cégeket (startup), amelyek kifejezetten erre jöttek létre. Ez egyrészt piacnövelő hatású, másrészt választási lehetőséget ad az ügyfelek kezébe. Az IDC előrejelzése szerint a virtualizációs megoldások piaca 2010-re 15 milliárd dollárra bővül.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról