Szerző: Bodnár Ádám

2006. október 9. 15:34

Biztonsági kockázatkezelés területén erősít a McAfee

A McAfee megállapodást írt alá a Citadel Software megvásárlásáról mintegy 56 millió dollár készpénz és 4 millió dollárnyi működőtőke-visszafizetés ellenében. A tranzakció várhatóan 2006. negyedik negyedévében zárul le.

[HWSW] A McAfee megállapodást írt alá a Citadel Software megvásárlásáról mintegy 56 millió dollár készpénz és 4 millió dollárnyi működőtőke-visszafizetés ellenében. A tranzakció várhatóan 2006. negyedik negyedévében zárul le.

A Citadel Security többek között a biztonsági házirendek kezelésére, a sérülékenységek felfedezésére és jelentésére, a patchek menedzselésére készít termékeket. Ezek a felvásárlással a McAfeehez kerülnek és beépülnek a vállalat saját biztonsági megoldásaiba. "A biztonsági kockázat menedzselése a McAfee egyik legdinamikusabban növekvő lehetőségévé vált. E felvásárlás segít majd, hogy kifejlesszük az ügyfeleink által várt következő generációs biztonsági kockázatkezelés folyamatát" -- mondta Kevin Weiss, a McAfee elnöke.

"Látjuk, hogy az IT-biztonság és az üzemeltetés közötti rés áthidalásával küzdenek a vállalatok, illetve a megfelelőségi auditokat javításokhoz kötik" -- mondta Rose Ryan, az IDC elemzője. "A vállalatok arra törekszenek, hogy egy egységesített biztonsági kockázatkezelési architektúra alkalmazásával a működési költségek csökkentésekor egyúttal csökkentsék a sérülékenységek, fenyegetések és behatolások miatti kockázatoknak való kitettség idejét is."

A Citadel automatizált megoldásai a McAfee szerint elsősorban a nagyértékben ellenőrzött vállalkozások, például kormányzati, egészségügyi és pénzügyi szervezetek érdeklődésére tarthatnak számot, amelyeknek kormányzati előírásoknak is meg kell felelniük.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról