Szerző: Ady Krisztián

2006. szeptember 26. 16:11

Komplett számítógépek lesznek lassan a Nokia okostelefonjai

A Nokia ma újabb okostelefonokat mutatott be a New York-i Open Stuio 2006 rendezvényen: az N95 és N75 multimédiás telefonok a legmondernebb mobil- és szórakoztatóelektronikai vívmányokat ötvözik egyetlen készülékbe. A Nokia N95 okostelefonban már 5 megapixeles digitális fényképezőgép, helymeghatározást lehetővé tevő GPS-modul és a villámgyors, HSDPA mobil adatátviteli technológiát, illetve WLAN-t támogató lapkakészlet kapott helyet.

[HWSW] A Nokia ma újabb okostelefonokat mutatott be a New York-i Open Stuio 2006 rendezvényen: az N95 és N75 multimédiás telefonok a legmondernebb mobil- és szórakoztatóelektronikai vívmányokat ötvözik egyetlen készülékbe. A Nokia N95 okostelefonban már 5 megapixeles digitális fényképezőgép, helymeghatározást lehetővé tevő GPS-modul és a villámgyors, HSDPA mobil adatátviteli technológiát, illetve WLAN-t támogató lapkakészlet kapott helyet.

A mindent egyetlen készülékben ötvöző, duál-szétcsúsztatható dizájnú N95 okostelefon zenetelefonként, navigációs eszközként, de villámgyors, több mint 1,5 megabit/s-os HSDPA letöltésre képes internetelérési pontként is megállja a helyét. A Nokia N75 okostelefont -- vagy ahogyan a Nokia hívja ezeket az újabb eszközöket, multimédiás számítógépet -- kifejezetten az amerikai piacra fejlesztette a finn gyártó. A vékony, összehajtható kivitelű. legkisebb Nseries mobilként reklámozott készülék minden multimédiás telefonnál megszokott képességgel rendelkezik az internetböngészéstől a videolejátszásig.

A két új okostelefon mellett a Nokia zenére kihegyezett változatokat is piacra dob az egy ideje kapható okostelefonjaiból, az N70-ből és az N73-ből, illetve a 8 gigabájtnyi kapacitással rendelkező Nokia N91 is napvilágot látott. A kifejezetten zenetelefont vásárlókat a Nokia fekete dizájnnal lepte meg. A zenetelefonok dedikált zenevezérlő gombokkal, új Nokia PC Suite szoftverrel büszkélkedhetnek, utóbbi könnyebb zeneszinkronizálást tesz lehetővé.

Nokia N95
Nokia N95

A Nokia N95 csúcstelefon 2007 első negyedévétől, az N75 a következő hónapok során kerül a boltok polcaira. Az N70 és N73 zenei változatai októbertől, az N91 8 gigabájtos verziója az év végétől lesz kapható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról