Szerző: Ady Krisztián

2006. szeptember 25. 10:24

Photokina: frissült Lightroom béta, DNG konverter és Camera Raw 3.5-ös változat

Az Adobe Systems a németországi Photokina kiállításon mutatta be a Photoshop Lightroom és a DNG-konverter frissített változatait, illetve a Camera Raw 3.5-ös verzióját, melyek az

[HWSW] Az Adobe Systems a németországi Photokina kiállításon mutatta be a Photoshop Lightroom és a DNG-konverter frissített változatait, illetve a Camera Raw 3.5-ös verzióját, melyek az Adobe oldairól tölthetők le. A Photoshop LightRoom frissítése Windows és Macintosh platformra is elérhető, a végleges verzió várhatóan 2007 elején kerül forgalomba.

Az Adobe Photoshop Lightroom béta 4.0 javított digitális fényképészeti eszközöket kínál, többek között a precíziós fehéregyensúly-kiválasztás lehetőségét. A felület korszerűbb és testreszabhatóbb. Az új tónusgörbe beállítási lehetőség hatékony képkorrekciót nyújthat, amellyel a felhasználók kiváló színeket, árnyalásokat és kiemeléseket érhetnek el. A Develop és a Library modul továbbfejlesztései közé tartoznak olyan időkímélő eszközök, mint a Lightroom könyvtárba importálás után a fájlok átnevezésének és Adobe digitális negatív formátumba (DNG) konvertálásának lehetősége.

A Lightroom a JPEG és a TIFF mellett több mint 125 natív állományformátumot támogat és egyetlen munkafolyamattá teszi a nyerskonverziót. A béta által támogatott legújabb fényképezőgép típusok a Nikon D2Xs a Sony A100, valamint a Canon EOS Rebel Xti (400D) és Nikon D80. Ez a támogatás azt jelenti, hogy a fényképészek a Lightroomot még a piac legújabb fényképezőgépeivel is használhatják abban a tudatban, hogy a képfájlok most és a jövőben is támogatva lesznek.

Az Adobe bejelentette a Camera Raw 3.5 verzióját és frissítette a DNG Convertert is. Az Adobe honlapjáról ingyenesen letölthető Camera Raw 3.5 beépülő modul a vezető gyártók, így például a Nikon, a Kodak, a Panasonic és a Sony digitális fényképezőgépeinek Photoshop CS-be integrált nyersfájl-támogatását nyújtja. A DNG Converter már univerzális binárisként érhető el, így natívan futhat az inteles Macintosh számítógépeken is.

Az ingyenes Adobe DNG Converter, amely a Photoshop által támogatott összes nyers fényképformátumot az univerzális .DNG fájlformátummá alakítja át, a fényképészek számára egyetlen egységes fájlformátumot biztosít a nyersfájlok archiválásához.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról