Szerző: Ady Krisztián

2006. szeptember 25. 09:38

Rootkitek ellen is véd a CounterSpy kipróbálható bétaváltozata

A Sunbelt Software mindenki számára elérhetővé tette a CounterSpy kémprogrameltávolító szoftvere kegújabb bétaváltozatát, amely több újdonság mellett a FirstBoot technológia segítségével a számítógépbe mélyen beférkőzött kémprogramok és rootkitek ellen is megoldást nyújthat. Az új CounterSpy előzetes változata jóval gyorsabb elődjénél, míg az állandó védelem fenntartásához lényegesen kevesebb erőforrást használ.

[HWSW] A Sunbelt Software mindenki számára elérhetővé tette a CounterSpy kémprogrameltávolító szoftvere kegújabb bétaváltozatát, amely több újdonság mellett a FirstBoot technológia segítségével a számítógépbe mélyen beférkőzött kémprogramok és rootkitek ellen is megoldást nyújthat. Az új CounterSpy előzetes változata jóval gyorsabb elődjénél, míg az állandó védelem fenntartásához lényegesen kevesebb erőforrást használ.

A Sunbelt mérnökei a kémprogramok áradatának hatékony kezelésére az alapoktól tervezték újra a keresőmotort és a heurisztikus eljárásokat, az aktív védelmet pedig rendszermag szintű meghajtóprogramokba helyezték, hogy észrevétlenül és nagy sebességgel működhessenek. Az új FirstBoot segítségével a CounterSpy még a rootkitek betöltődése előtt tud keresést indítani, amely hatékony lehet a rendszer legmélyebb pontjain rejtőzködő kémprogramok ellen is.

CounterSpy

Az új CounterSpy 2.0 jelenleg Windows 2000/XP Professional, Home, TabletPC és Media Center változatokon működik. A béta kipróbálásához elsőként a Sunbelt Beta fórumán kell ingyenesen regisztrálni, majd felvételt kell kérni a “CounterSpy 2.0 Limited Beta” csoportba. A jóváhagyás után azonnal letölthető és telepíthető a legújabb CounterSpy változat. A tesztelés végeztével a Sunbelt a legaktívabb fórumozóknak ajándék 1 éves CounterSpy licensszel köszöni meg a hasznos részvételt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról