Szerző: Ady Krisztián

2006. szeptember 22. 11:36

Garanciaidőn túl is javítják az első szállítmányokból származó Xbox 360 konzolokat

[IGN] Több hónapnyi hallgatást és ködösítést követően a Microsoft elismerte, hogy nagyobb számban fordulnak elő meghibásodások a 2006. január 1. előtt piacra került Xbox 360 játékkonzolok között, mint az azóta piacra került modelleket tekintve. A redmondi óriás ezért garanciaidőn túl is javítja -- vagy jobb esetben cseréli -- azokat a konzolokat, melyek megbízhatatlanul üzemelnek, vagy a szokásos három piros ledes hibajelzéssel meghibásodnak. A Microsoft ugyanakkor mélyen hallgat arról, hogy pontosan milyen hibák miatt cseréli, vagy javítja ingyenesen ezeket a konzolokat.

[IGN] Több hónapnyi hallgatást és ködösítést követően a Microsoft elismerte, hogy nagyobb számban fordulnak elő meghibásodások a 2006. január 1. előtt piacra került Xbox 360 játékkonzolok között, mint az azóta piacra került modelleket tekintve. A redmondi óriás ezért garanciaidőn túl is javítja -- vagy jobb esetben cseréli -- azokat a konzolokat, melyek megbízhatatlanul üzemelnek, vagy a szokásos "három piros ledes" hibajelzéssel meghibásodnak. A Microsoft ugyanakkor mélyen hallgat arról, hogy pontosan milyen hibák miatt cseréli, vagy javítja ingyenesen ezeket a konzolokat.

A fórumok és fanoldalak ugyanakkor tele vannak olyan képekkel, melyek az első szériában gyártott Xbox 360 konzolok gyártási problémáit mutatták be. Előfordult, hogy a processzorhűtő bordára annyi hővezető anyagot juttattak, hogy az inkább szigetelőként viselkedett, illetve az is, hogy a hővezető anyagot védő fóliát egyszerűen nem távolították el a borda felhelyezése előtt. Az elégtelen hűtés miatt a belső alkatrészek rendkívül felforrósodhatnak, az egyik leggyakoribb hiba a hazai modderek szerint a GDDR3 memórialapkák tönkremenetele, melyekre még csak hűtőbordát sem szerelnek.

A napjainkban megjelenő játékok ráadásul egyre nagyobb terhelést jelentenek a konzol hardverelemeinek, melyek a gyenge hűtés miatt könnyen túlmelegedhetnek, tönkremehetnek. Az egyik ilyen játék a nyár folyamán megjelent Dead or Alive 4 volt, mely a visszajelzések szerint több órányi játék után számtalan Xbox 360 konzolt kétvállra fektetett.

Xbox 360 hiba
Baj van...

A Microsoft a január elseje előtt vásárolt Xbox 360 konzolok javítását és cseréjét vállalta, a gyártó 1 évre hosszabbította meg az általában ennél rövidebb garanciaidőt az Egyesült Államokban. A vállalat azt is közölte, hogy kártalanítja azokat a vásárlókat, akik a garanciaidő lejárta miatt pénzért javíttatták meg konzoljaikat. A Microsoft ugyanakkor továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy a visszaküldött konzolok aránya 3-5 százalék körül mozog, mely megfelel a szórakoztatóipari termékek ezen kategóriájában szokásos értéknek.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról