Szerző: Ady Krisztián

2006. szeptember 14. 16:22

Vistára szabott billentyűzetek a Microsofttól

[News.com] Új billentyűzeteket, egereket és webkamerát mutatott be szerdán a Microsoft, melyekmár a Windows Vistához kapcsolódó extrákkal is fel vannak szerelve, miközben probléma nélkül működnek együtt a jelenlegi Windows-változatokkal is. Az új termékek között három új egér, billentyűzet és webes kommunikációval kapcsolatos szerkentyű kapott helyet.

[News.com] Új billentyűzeteket, egereket és webkamerát mutatott be szerdán a Microsoft, melyekmár a Windows Vistához kapcsolódó "extrákkal" is fel vannak szerelve, miközben probléma nélkül működnek együtt a jelenlegi Windows-változatokkal is. Az új termékek között három új egér, billentyűzet és webes kommunikációval kapcsolatos szerkentyű kapott helyet.

Háttérvilágítással

A vezeték nélküli egérrel is ellátott Wireless Entertainment Desktop 8000 billentyűzet egy csupán egyetlen hüvelyk (25,4 mm) vékony Bluetooth-os beviteli eszköz, mely akár 10 méter távolságból is használható. A billentyűzet újratölthető akkumulátorai egy dokkolóállomás segítségével tölthetők újra. A háttérvilágított billentyűk között a Windows Media Center multimédiás felületre dedikált gombok is találhatók, a "közelségérzékelő" pedig figyel arra, ha magára hagyjuk a billentyűzetet, mely ekkor energiatakarékos üzemmódba kapcsol.

A Windows Vistához kapcsolódó gombok videohívást kezdeményezhetnek, vagy a gadgetekkel -- hasznos alkalmazásokkal, widgetekkel -- kapcsolatos funkciókat kezelhetik. Más gombok az azonnali üzenetküldő alkalmazást hozhatják előtérbe, vagy a Start menüt nyithatják meg. A Wireless Entertainment Desktop 8000 csomag 250 dolláros áron kerül majd a boltokba.

A The Wireless Entertainment Desktop 7000 csomag a 8000-es típussal szinte teljesen megyező modell, azonban akkumulátora nem újratölthető, s az igen haszon háttérvilágítást is kihagyták belőle. A 7000-es változatért 149 dollárt kell fizetni, melyben ugyanúgy benne van a vezeték nélküli egér is. Mindkét csomag 2007 februárjától lesz majd elérhető. A Microsoft azt is bejelentette, hogy a Wireless Laser Desktop 6000 csomagból is elérhető lesz majd egy Vistára szabott változat a közeljövőben.

Wireless Entertainment Desktop 8000
Wireless Entertainment Desktop 8000

Rágcsáló

A redmondi óriás az új billentyűzet-csomagok mellett új Bluetooth egeret is bemutatott, mely lézeres érzékelővel és "távirányító" gombokkal is rendelkezik. A Wireless Notebook Presenter Mouse 8000 szintén 10 méteres hatótávolsággal rendelkezik és egyben egy prezentációs mutatóeszköz is lehet. Az egéren lejátszó, pillanatállj, előre, hátra- és hangerőállító gombokat is találhatunk, melyek nem csak a prezentációkat, hanem az iTunes és Windows Media Player lejátszóprogramokat is vezérelhetik. A bluetooth-os egér október közepétől lesz megvásárolható.

A hagyományos beviteli eszközök mellett a Microsoft is szeretné meglovagolni a VoIP-szolgáltatások, videotelefonálás körüli hype-ot. Az új LifeCam termékvonal nem csak egy noteszgépekhez készült webkamerát, hanem vezeték nélküli és vezetékes headsetet is tartalmaz. Az NX-6000 webkamera 2 megapixeles felbontással rendelkezik és novembertől lesz kapható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról