Szerző: Bodnár Ádám

2006. szeptember 1. 11:56

Megjelent a Windows Media Player 11 második bétaváltozata

Megjelent a Windows Media Player 11 legújabb előzetese, amely már lehetővé teszi a digitális médiaállományok megosztását a lakásban található eszközök, például PC-k, médialejátszók vagy az Xbox 360 között.

[HWSW] Megjelent a Windows Media Player 11 legújabb előzetese, amely már lehetővé teszi a digitális médiaállományok megosztását a lakásban található eszközök, például PC-k, médialejátszók vagy az Xbox 360 között.

A Windows Media Player 11 teljesen átdizájnolt felülettel, felfrissített, logikusabbá tett médiakönyvtárral és a majdani Windows Vistához illeszkedő színvilággal rendelkezik. Az új médialejátszó szoftver nem titkoltan az iTunes babérjaira tör, a teljesen integrált MTV Networks Urge zenebolt pedig nagyon jó partnernek bizonyulhat e cél érdekében. A második béta felhasználói összesen 14 különféle, zenét, videókat vagy más médiatartalmakat kínáló bolthoz tudnak egyből csatlakozni.

Az áttervezett felület sokkal felhasználóbarátabb, mint a Windows Media Player 10 katasztrófális kezelőpaneljei, a könyvtár valódi könyvtár lett az albumok képeivel és adataival, melyekben a fejlécben látható keresővel gyorsan és egyszerűen szelektálhatunk. A Microsoft belső tesztjei során 10 ezer dallal tesztelték a Windows Media Player 11 könyvtárkezelését, így a gyors működés garantált az átlagos hardverelemekkel szerelt számítógépeken. A vállalat szerint a WMP 11 több millió digitális dallal, videóval, vagy képpel is könnyedén elboldogul.

A Windows Media Player második bétáját az eredeti Windows XP operációs rendszerrel rendelkező felhasználók tölthetik le, a szoftver nem fut a Vistán, mivel az új generációs operációs rendszerben eleve benne van, a Vista-felhasználóknak ezért meg kell várniuk a szeptemberre ígért RC1-et, hogy kipróbálhassák az új médialejátszót. A most megjelent változat még mindig csak béta, így könnyen találkozhatunk hibákkal, bár a Microsoft szerint az utóbbi időben számosat sikerült kijavítani. de ezek ellenére a továbbfejlesztett verziót több okból igen gyorsan megkedvelhetik a felhasználók.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról