Szerző: Ady Krisztián

2006. augusztus 28. 12:40

Tovább nőtt az ADSL-hozzáférések száma

A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) jelentése szerint júniusban 8 ezerrel, 3,39 millióra csökkent a bekapcsolt vezetékes telefonvonalak száma, így a hónap végén a 100 főre jutó vonalszám tovább csökkent. Az öt egykori monopolszolgáltató, az Emitel, a Hungarotel, az Invitel, a Magyar Telekom és a Monortel mellett a vezető alternatív szolgáltatók (PanTel, Tele2, GTS Datanet, eTel) és a legnagyobb kábeltelevíziós társaságok (UPC, T-Kábel, Fibernet, EMKTV) adatközlésére épülő jelentés szerint a háztartások vezetékestelefon-ellátottságának aránya egy hónap alatt 67,46 százalékról 67,30 százalékra esett vissza.

[HWSW] A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) jelentése szerint júniusban 8 ezerrel, 3,39 millióra csökkent a bekapcsolt vezetékes telefonvonalak száma, így a hónap végén a 100 főre jutó vonalszám tovább csökkent. Az öt egykori monopolszolgáltató, az Emitel, a Hungarotel, az Invitel, a Magyar Telekom és a Monortel mellett a vezető alternatív szolgáltatók (PanTel, Tele2, GTS Datanet, eTel) és a legnagyobb kábeltelevíziós társaságok (UPC, T-Kábel, Fibernet, EMKTV) adatközlésére épülő jelentés szerint a háztartások vezetékestelefon-ellátottságának aránya egy hónap alatt 67,46 százalékról 67,30 százalékra esett vissza.

Az egy fővonalra jutó kezdeményezett hívások átlagos időtartama júniusban a májusi 232,5 percről 217,3 percre, a kezdeményezett hívások átlagos hossza pedig 3,27 percről 3,20 percre csökkent. Júniusban a kezdeményezett hívások 13,32 százalékánál vették igénybe az előfizetők a közvetítőválasztást és összesen 98 millió percet telefonáltak ilyen módon. Egy hónappal korábban a közvetítőválasztásos hívások hossza 97 millió perc volt, ami az összes hívás 12,31 százalékát tette ki.

ADSL-elérések száma

A közvetítőválasztást júniusban közel ugyanannyian, 837 ezren vették igénybe. Amíg a fővonalak száma folyamatosan csökken, az ADSL-hozzáférések száma júniusban 3,94 százalékkal, 467 ezerről 485 ezer fölé emelkedett. Júniusban az előfizetők 3867 földrajzi számot hordoztak, így a hónap végére, a 2004 januárja óta összesen hordozott vezetékes számok száma 147 675-re nőtt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról