:

Szerző: Bizó Dániel

2006. augusztus 25. 14:30

Nyolc nap alatt négy Dell felsővezető pártolt át a Lenovóhoz

[Peoples Daily Online/HWSW] Az utóbbi nyolc napon belül négy, korábban a Dellnél munkálkodó felsővezető csatlakozott a Lenovo kötelékébe. A sorban negyedik emberrablást tegnap jelentette be Kína vezető PC-gyártója, amely tavaly olvasztotta magába az IBM veszteséges PC-részlegét. A vállalatkét korábbi bejelentés alkalmával már három ex-delles vezető megszerzéséről adott hírt.

[People's Daily Online/HWSW] Az utóbbi nyolc napon belül négy, korábban a Dellnél munkálkodó felsővezető csatlakozott a Lenovo kötelékébe. A sorban negyedik emberrablást tegnap jelentette be Kína vezető PC-gyártója, amely tavaly olvasztotta magába az IBM veszteséges PC-részlegét. A vállalatkét korábbi bejelentés alkalmával már három ex-delles vezető megszerzéséről adott hírt.

A Lenovo agresszív viselkedése a távol-keleti régióra koncentrálódik, ugyanis mind a négy Dell vezető az ottani tevékenység koordinálásában vett részt. Az első átpártolásra augusztus 17-én derült fény, mikor a Dell Kína elnöke, David Miller otthagyta korábbi cégét, és a Lenovo távol-keleti tevékenységéért felelős elnöke lett. Ezzel egyidőben Amanoasz Szotaro lett a Lenovo Japán elnöke, aki korábban a Dell igazgatójaként tevékenykedett. Augusztus 21-én David Schmoock, a Dell távol-keleti marketingjéért felelős alelnöke távozott és a Lenovo stratégiai tervezéséhez csatlakozott.

A vezetők elvesztése nemcsak azért érintheti érzékenyen a Dellt, mert magas rangú, tapasztalt vezetőket veszít el egy riválissal szemben, hanem mert a távol-keleti térség a globális PC-piac egyik legfőbb húzóereje, miután a fejlett piacokon telítetté vált a piac. A Dell jelenleg a világ legnagyobb PC-gyártója, részesedése a globális forgalomból közel 20 százalék, míg a Lenovo harmadik, hat százalék feletti szelettel. Kínában viszont, amely a világ második legnagyobb PC-piacává nőtte ki magát, és néhány éven belül megelőzi az Egyesült Államokat is, a Lenovo uralja a piac harmadát, míg a Dell alárendelt szerepet játszik.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 13:32

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.