:

Szerző: Bodnár Ádám

2006. augusztus 15. 11:58

Hivatalosan is támogatja a SUSE Linuxot a Lenovo ThinkPad T60p

A Lenovo és a Novell a LinuxWorld rendezvényen jelentik be, hogy a ThinkPad T60p mobil munkaállomás hivatalosan támogatja a SUSE Linux Enterprise Desktop 10 operációs rendszert. A vállalatok szerint a termék a szoftverfejlesztők, tervezőmérnökök és más professzionális felhasználók számára lesz vonzó ebben a konfigurációban. Ez az első ThinkPad a Lenovo és az IBM történetében, amelyet hivatalosan is alkalmassá nyilvánítottak Linux futtatására.

[HWSW] A Lenovo és a Novell a LinuxWorld rendezvényen jelentik be, hogy a ThinkPad T60p mobil munkaállomás hivatalosan támogatja a SUSE Linux Enterprise Desktop 10 operációs rendszert. A vállalatok szerint a termék a szoftverfejlesztők, tervezőmérnökök és más professzionális felhasználók számára lesz vonzó ebben a konfigurációban. Ez az első ThinkPad a Lenovo és az IBM történetében, amelyet hivatalosan is alkalmassá nyilvánítottak Linux futtatására.

A Lenovo és a Novell mérnökei közösen dolgoztak azon, hogy a SLED 10 támogassa a noteszgép össze komponensét, elkészítették a meghajtóprogramokat, valamint számos ThinkVantage rendszereszköz linuxos változatát is. Figyelemre méltó újdonságként a Lenovo terméktámogatást is biztosít a SUSE Linuxot futtató ThinkPad T60p-hez, azaz a felhasználók közvetlenül a gép gyártójához fordulhatnak a kérdéseikkel, nem kell a Novellel felvenniük a kapcsolatot, ha problémába ütköznek, ez persze nem jelenti azt, hogy a SUSE Linuxhoz tartozó terméktámogatást ne vehetnék igénybe.

Az Intel Centrino Duo alkatrészcsaládra épülő ThinkPad T60p modellek kiviteltől függően 14 vagy 15 hüvelykes kijelzővel kerülnek az üzletekbe, 3099 dolláros induló áron. A SUSE Linux Enterprise Desktop 10 operációs rendszert azonban a Lenovo nem forgalmazza, azt az ügyfeleknek maguknak kell beszerezniük, a telepítéshez és konfiguráláshoz azonban már a Lenovo szakembereinek segítségét is kérhetik.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 23:25

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.