Szerző: Ady Krisztián

2006. július 28. 10:07

Video- és képletöltéssel okosodott a PlayStation Portable hordozható konzol

Letölthetővé tette hordozható játékkonzolja, a PlayStation Portable legújabb szoftverfrissítését a Sony. Ahogyan az előző változat, ez az új firmware is elsősorban a Locationfree Base Stationnel kapcsolatos funkciókat bővíti és javítja, de nagyon fontos új elem a videók és képek RSS-csatornákon keresztüli letölthetőségének beépítése is.

[HWSW] Letölthetővé tette hordozható játékkonzolja, a PlayStation Portable legújabb szoftverfrissítését a Sony. Ahogyan az előző változat, ez az új firmware is elsősorban a Locationfree Base Stationnel kapcsolatos funkciókat bővíti és javítja, de nagyon fontos új elem a videók és képek RSS-csatornákon keresztüli letölthetőségének beépítése is.

A játékdemók mellett tehát már videók és képek is letölthetők lesznek a PSP beépített böngészője és WLAN-vezérlője segítségével -- az internetes demóletöltés az előző, 2.71-es szofterváltozatban jelent meg. Arról nincsenek információk, hogy ez az új, 2.80-as változat nyújt-e bármilyen védelmet a PlayStation Portable modchipjei, kalózjátékok futtatását lehetővé tévő módosításai ellen.

Playstation Portable

A Sony többek között a folyamatos frissítésekkel, a biztonsági rések folyamatos betömködésével, illetve azzal védekezik a szoftveres megoldások ellen, hogy megköveteli az újabb játékok futtatásához a legfrissebb rendszerszoftver meglétét, enélkül a legújabb legális játékok nem indulnak el a konzolon. A frissítéseket mellékelik is a játékok UMD-lemezein, a legújabb változatot pedig az interneten keresztül, vagy az internetre kötött konzol frissítőmechanizmusán keresztül lehet beszerezni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról