Szerző: Ady Krisztián

2006. július 12. 10:40

Véletlenül kerültek közszemlére a Google GDrive tárhely-szolgáltatásának tervei

[Clubic.com] A jelek szerint a Google is viral marketinget folytat, nincs olyan Google-szolgáltatás, melyről ne derülne ki valami még hivatalos megjelenése, bejelentése előtt.

[Clubic.com] A jelek szerint a Google is "viral marketinget" folytat, nincs olyan Google-szolgáltatás, melyről ne derülne ki valami még hivatalos megjelenése, bejelentése előtt.

A Google készülő tárhelyszolgáltatásáról, a "GDrive"-ról is jóideje hallhatunk különböző pletykákat, a legérdekesebb részleteket azonban most ismét maga a Google árulta el. A "Platypus" kódnév alatt futó projektről a Google által felvásárolt Writely weboldalán megjelent, feltehetően valamilyen hiba miatt közszemlére tett, több óráig látható szöveg árult el bővebb részleteket.

A készülő GDrive elméletileg korlátlan internetes tárhelyet nyújt majd a felhasználóknak.A szolgáltatáshoz egy segédprogram is tartozik majd, mely nem csak Windows, hanem Mac OS X és Linux operációs rendszerekre is elérhető lesz. A segédprogram a háttérben szinkronizálhatja majd össze GDrive fiókunk és merevlemezeink, könyvtáraink tartalmát, amihez később, például hardverhiba miatti adatvesztést követően is bármikor hozzányúlhatunk. A feltöltött adatokat akár meg is oszthatjuk majd másokkal.

A Google márciusi elemzői konferenciáján mutatta be a GDrive-val kapcsolatos terveit, az erről készült prezentáció pedig egy ideig elérhető volt a vállalat weboldalán -- később azonban azt eltávolították. A most közszemlére került anyag megerősíti, hogy a Google folyamatosan dolgozik a tárhelyszolgáltatás elindításán. Korábban a GMail protokolljának segítségével lelkes programozók elkészítettek egy olyan eszközt, ami a Google levelezéshez fenntartott tárhelyét használta ideiglenes tárhelyül saját fájljaink számára. Sokan ezt keverik össze ezzel az új GDrive-val, ami azonban ettől igencsak sokban eltér.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról