:

Szerző: Ady Krisztián

2006. július 11. 16:05

Szeptembertől lesz elérhető a HP 10 megapixeles Photosmart fényképezőgépe

A Hewlett-Packard is belép a 10 megapixeles kompakt digitális kamerát piacra dobó gyártók klubjába: a vállalat legújabb, várhatóan szeptemberben piacra kerülő Photosmart R967 fényképezőgépe közel 2 megapixellel nagyobb felbontású képek készítésére alkalmas, mint az eddigi csúcsmodell, a Photosmart R927.

[HWSW] A Hewlett-Packard is belép a 10 megapixeles kompakt digitális kamerát piacra dobó gyártók klubjába: a vállalat legújabb, várhatóan szeptemberben piacra kerülő Photosmart R967 fényképezőgépe közel 2 megapixellel nagyobb felbontású képek készítésére alkalmas, mint az eddigi csúcsmodell, a Photosmart R927.

Az új modell ugyanakkor csupán ennyivel tud többet az előd kameránál, hiszen ugyanúgy fém házzal, 32 megabájt beépített memóriával, hatalmas méretű, 3 hüvelykes kijelzővel, 3x-os optikai zoomra képes objektívvel és átdolgozott menürendszerrel büszkélkedhet. A két kamerába épített szoftver számos olyan képmanipulációra képes, melyet eddig a számítógépen végeztünk el.

Az átdolgozott menürendszeren keresztül panorámaképet is készíthetünk maximum öt kép feldolgozásával, melyek elkészítéséhez is nagy segítséget nyújt a kijelzőn. A készülék képes a vakuzás mellett létrejött vörösszem-effektus megszüntetésére is. A Real Life technológiák sorát bővíti az adaptív fénykezelés is, mely anélkül javít a sötétebb területek fényerején, hogy ez a jobban megvilágított képrészletek beégését okozná. Utóbbi képességnek például az ablak előtt készített beltéri felvételeknél vehetjük óriási hasznát.

HP Photosmart R967

Ehhez a készülékhez már egy Wi-Fi-kapcsolat létrehozására is képes, távirányítóval ellátott dokkolóállomást is meg lehet majd opcionálisan vásárolni, mely a távoli indítást és diavetítést is lehetővé teszi. A Secure Digital memóriakártyákra nem csak állóképeket, hanem 640 x 480 pixeles, MPEG tömörítésű videókat is rögzíthetünk.

A szeptemberben megjelenő fényképezőgép körülbelül 380 eurós áron kerül majd az üzletekbe, a dokkolóállomásért további 150 euró körüli összeget kell majd a pénztárnál hagyni.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 23:46

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.