:

Szerző: Bodnár Ádám

2006. július 7. 08:55

Az Intel árcsökkentései miatt a vártnál kisebb negyedéves bevételt ért el az AMD

Az AMD tegnap közölte, hogy második negyedéves bevétele csupán 1,21 milliárd dollár volt, amely elmaradt az elemzők 1,3 milliárdos várakozásától és a vállalat saját előrejelzésétől is. Az első negyedéves pénzügyi mutatók bejelentésekor a cég úgy vélte, a második negyedévben a bevétel nem változik jelentősen az elsőhöz képest, azonban a becslés túlságosan optimistának bizonyult, a forgalom ugyanis 9 százalékkal visszaesett.

[HWSW] Az AMD tegnap közölte, hogy második negyedéves bevétele csupán 1,21 milliárd dollár volt, amely elmaradt az elemzők 1,3 milliárdos várakozásától és a vállalat saját előrejelzésétől is. Az első negyedéves pénzügyi mutatók bejelentésekor a cég úgy vélte, a második negyedévben a bevétel nem változik jelentősen az elsőhöz képest, azonban a becslés túlságosan optimistának bizonyult, a forgalom ugyanis 9 százalékkal visszaesett.

Az AMD közleménye szerint az Opteronok iránti kereslet továbbra is erős volt és a leszállított chipek száma új rekordot állított fel, a vártnál alacsonyabb bevételt az asztali gépekbe és notebookokba szánt, alsó árkategóriás processzorok iránti kereslet gyengülése okozta. Ennek oka valószínűleg az Intel áprilisban végrehajtott árcsökkentésében keresendő, a világ legnagyobb chipgyártója ugyanis ekkor jelentős mértékben, egyes esetekben 30-50 százalékkal leszállította egyes Pentium és Celeron lapkáinak árát.

A második negyedév hagyományosan a leggyengébb időszaka a PC-piacnak, azonban az Intel és az AMD bevételei rendszerint csak 2-4 százalékkal esnek vissza az első negyedévhez képest -- mondta Dean McCarron, a Mercury Research elemzője, aki rámutatott, hogy az AMD-t sokkal erőteljesebben érinti a fogyasztói piac dinamikája mint az Intelt, amelynek megrendeléseiből nagyobb arányban képviseltetik magukat a vállalatok.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 10:04

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.