:

Szerző: Ady Krisztián

2006. július 5. 16:22

Exkluzív termékekkel erősíti hazai jelenlétét a Fujitsu Siemens Computers

A Fujitsu Siemens Computers egy sajtóklub keretében itthon is bemutatta prémium kategóriás noteszgépét, a már elérhető, rendelhető LIFEBOOK Q2010-es modellt, illetve a Pocket LOOX T830 okostelefont, mely egy navigációs tenyérgépet ötvöz egy harmadik generációs mobiltelefonnal.

[HWSW] A Fujitsu Siemens Computers egy sajtóklub keretében itthon is bemutatta prémium kategóriás noteszgépét, a már elérhető, rendelhető LIFEBOOK Q2010-es modellt, illetve a Pocket LOOX T830 okostelefont, mely egy navigációs tenyérgépet ötvöz egy harmadik generációs mobiltelefonnal.

LIFEBOOK Q2010

A LIFEBOOK Q2010 noteszgépet már bemutattuk oldalainkon, a különleges, ultrahordozható noteszgép most érkezett meg a hazai üzletekbe is. Az alig 1 kg tömegű noteszgép kiváló minőségű, szélesvásznú 12,1 hüvelykes kijelzővel, alacsony feszültségű Core Solo mobil processzorral és beépített, harmadik generációs UMTS-modemmel rendelkezik -- mindössze 18 mm-es vékony magnéziumötvözet házban. A speciális, korlátozott darabszámban készülő noteszgép fedlapját zongoralakk bevonattal látták el, melyhez még szarvasbőr törlőkendőt is mellékel a vállalat.

A készülékhez második akkumulátor és dokkolóállomás is tartozik, utóbbiban foglalhat helyet az optikai meghajtó. A készülék vékonyságát jellemzi, hogy a monitor- és hálózati csatoló már csak egy vékonyabb csatlakozóra helyezett kivezetésen fért el. A beépített UMTS-modem mobiltelefonálást is lehetővé tesz például egy Bluetooth headset segítségével. A biztonságról TPM-modul és ujjlenyomatolvasó gondoskodik.

LIFEBOOK Q2010

Pocket LOOX T830

Az augusztustól megjelenő, információink szerint bruttó 200 ezer forint alatti áron piacra kerülő, T830 okostelefonban minden megtalálható, amire manapság szükség lehet egy mobil eszközben. A 240 x 240 pixeles érintőkijelző alatt teljes QWERTY billentyűzeten pötyöghetjük be az e-maileket és üzeneteket, de a készülék nyaralás közben sem hagy cserben. A beépített GPS-vevő navigációs rendszerré változtathatja a berendezést, a két beépített kamerából az egyik pedig a harmadik generációs hálózatokon nyújtott videotelefon szolgáltatáshoz kellhet.

A Windows Mobile 5.0 operációs rendszert futtató 3G-s okostelefon egy teljes értékű tenyérgép is, mely USB host funkcióval is rendelkezik, azaz képes a digitális fényképezőgépünkön tárolt képek vezeték nélküli hálózaton keresztüli továbbítására, vagy akár USB-s billentyűzet is kapcsolható rá a kényelmesebb gépelés érdekében. A nagy teljesítményű akkumulátorral ellátott, így hosszú üzemidőt biztosító mobilkészülék Bluetooth 2.0 és Wi-Fi csatolója segítségével gond nélkül integrálható a vállalati hálózatba, biztonságos és megbízható adatátvitelt tesz lehetővé.

Pocket LOOX T830

Első a hazai piacon

A kéziszámítógépek piacán elért 70 százalékos éves növekedéssel a Fujitsu Siemens Computers 2005-ben kiemelt mobil-szállítói pozícióra tett szert az európai, közel-keleti és afrikai országokat átfogó EMEA-régióban. A hazai piacon is jelentős sikerek elé nézhet a leányvállalat, hiszen az IDC legfrissebb adatai szerint a vállalat 2006 első negyedévében 22,3 százalékos piaci részesedést ért el a hazai notebook piacon, így a második helyről az első helyre lépett előre. 2005-ben több mint 163 ezer mobil termék (notebook és tenyérgép) kelt el a hazai üzletekben, ez az előző évhez képes 63 százalékos növekedést jelentett.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 16:24

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.