Szerző: Bodnár Ádám

2006. június 30. 09:30

Microsoft: tovább késik az Office 2007, már nem érhető el a Vista béta, itt az új Internet Explorer

A Microsoft csütörtökön bejelentette, hogy az Office 2007 megjelenése az egyszer már eltolt dátumhoz képest is némi késedelmet szenved. A csúszás okaként a bétaváltozattal kapcsolatos teljesítmény-problémákat jelölte meg a vállalat. A világ legnagyobb szoftvercége emellett kiadta az Internet Explorer 7 harmadik bétáját, valamint közölte, hogy a Vista második bétaváltozatának elérhetősége megszűnt.

[HWSW] A Microsoft csütörtökön bejelentette, hogy az Office 2007 megjelenése az egyszer már eltolt dátumhoz képest is némi késedelmet szenved. A csúszás okaként a bétaváltozattal kapcsolatos teljesítmény-problémákat jelölte meg a vállalat. A világ legnagyobb szoftvercége emellett kiadta az Internet Explorer 7 harmadik bétáját, valamint közölte, hogy a Vista második bétaváltozatának elérhetősége megszűnt.

Január helyett március

A legújabb ütemterv szerint az Office 2007 kódját október helyett csak az év végén véglegesítenék, a piaci megjelenés pedig január helyett márciusra csúszik el. Az Office 2007 megjelenését eredetileg 2006 végére ígérték, márciusban azután a Vistával együtt a jövő év elejére tolták el a premiert. Iparági elemzők élesen kritizálták a Microsoftot, amiért a megjelenéshez közeledve is többször változtatják a dátumokat, ami annak a jele lehet, hogy a cég továbbra is hibásan méri fel a fejlesztéshez szükséges időt.

"A belső tesztek és a második bétaváltozat teljesítményével kapcsolatos visszajelzések miatt felülvizsgáljuk a fejlesztés ütemtervét" -- adta hírül a Microsoft. "A minőséggel és teljesítménnyel kapcsolatos visszajelzések fogják meghatározni a végleges megjelenési dátumot. Egyelőre nem tudni, hogy az Office késése befolyásolja-e a Windows Vista többször is elhalasztott megjelenését. Szakértők arra számítanak, hogy végül a Vista premierjét is el fogja tolni a Microsoft.

Kétmillióan töltötték le a Vistát

Eközben megszűnt a Vista második bétaváltozatának ingyenes elérhetősége, a Microsoft állítása szerint a szoftvert több mint kétmillióan töltötték le és próbálták ki. "Az óriási érdeklődés miatt az előzetesen tervezett keret máris betelt, így már nem tudunk újabb jelentkezéseket elfogadni. Azok a felhasználók, akik jelentkeztek, és érvényes termékkulcsot kaptak, július 14-ig tölthetik le a Windows Vista Beta 2 kódot, a regisztrációkor e-mailben kapott linken" -- tudtuk meg a vállalat képviselőjétől.

A Windows Vista Beta 2 Customer Preview Programon keresztüli letöltése volt a Microsoft történetének eddigi leggyorsabb és leghosszabb ideig folyó letöltési programja. A Microsoft partnercége, az Akamai szerint ez volt az eddig tapasztalt legjelentősebb letöltési akció az internet történetében.

Újdonságok az Internet Explorer 7-ben

A Microsoft tegnap kiadta az Internet Explorer 7 harmadik bétáját. Bár a második béta már minden tulajdonságot tartalmazott, és a harmadik bétába csak változtatást terveztek, a felhasználói visszajelzések hatására mégis történtek további módosítások és fejlesztések. Az új verzióban többek között lehetővé vált a felhasználók számára, hogy az eszköztárba helyezhessék az email gombot, újrarendszerezhessék a füleket (tab), vagy zoomolás közben le-fel görgethessenek.

Az IE7 Beta 3 lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy automatikusan frissíthessék RSS csatornáikat, és több szabadságot ad a felhasználóknak az RSS csatornák olvasottnak jelölésében. Fontos újdonság, hogy az IE7 harmadik bétája minden olyan biztonsági fejlesztést tartalmaz, amelyek a június 13-án kiadott Internet Explorer Security Bulletinben szerepeltek. A fejlesztők emellett javították a weboldalakkal és webes alkalmazásokkal való kompatibilitást és a megbízhatóságot is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról