Szerző: Bodnár Ádám

2006. június 29. 09:21

Majd 40 százalékkal nőtt a Red Hat bevétele

A vállalati megrendelések emelkedésének köszönhetően 38 százalékkal növekedett a Red Hat bevétele a május 31-én véget ért első negyedévben. A cég 84 milliós bevétel mellett 13,8 millió dollár nyereséget ért el, egy évvel korábban 60,8 milliós forgalomról és 12,4 milliós profitról számolt be. Az előfizetéses szolgáltatásokból származó bevétel meghaladta a 71 millió dollárt és egy év alatt több mint 60 százalékkal növekedett.

[HWSW] A vállalati megrendelések emelkedésének köszönhetően 38 százalékkal növekedett a Red Hat bevétele a május 31-én véget ért első negyedévben. A cég 84 milliós bevétel mellett 13,8 millió dollár nyereséget ért el, egy évvel korábban 60,8 milliós forgalomról és 12,4 milliós profitról számolt be. Az előfizetéses szolgáltatásokból származó bevétel meghaladta a 71 millió dollárt és egy év alatt több mint 60 százalékkal növekedett.

Az eredmények némileg felülmúlták az elemzők várakozásait, a Red Hat részvényeinek árfolyama mégis 5 százalékkal csökkent. A befektetők láthatóan nem voltak elégedettek a növekedés ütemével, illetve a nyereségtermelési képességgel. A legutóbbi negyedévben a Red Hat közel kétszeresére tudta növelni profitját, most azonban csak 11 százalékos növekedést produkált. Charlie Peters pénzügyi igazgató szerint a nyereség a részvényalapú kompenzációs csomag és adóterhek miatt nem növekedett a várt mértékben.

Iparági elemzők szerint a Red Hat a jövőben további piaci részesedést fog elvenni a Novelltől, elsősorban a kis- és középvállalati szegmensben. A Novell legutóbbi, április 30-án zárult negyedévében 10 millió dollár bevételt ért el a SUSE Linux forgalmazásából.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról