Szerző: Bodnár Ádám

2006. június 28. 14:21

Megérkezett a méltán népszerű Everest legújabb generációja

Megjelent az Everest hálózati menedzsment- és rendszerelemző-szoftver legújabb változata vállalati és otthoni felhasználók részére. Az otthoni Ultimate Edition és a vállalati Corporate Edition egyaránt számos új fejlesztést tartalmaz.

[HWSW] Megjelent az Everest hálózati menedzsment- és rendszerelemző-szoftver legújabb változata vállalati és otthoni felhasználók részére. Az otthoni Ultimate Edition és a vállalati Corporate Edition egyaránt számos új fejlesztést tartalmaz.

Az Everest a lehető legteljesebb és legpontosabb hálózati rendszer-felügyeleti motorral rendelkezik. A gyártókkal kiépített partneri viszony előnye, hogy a szoftver egyes hardvereket már a hivatalos forgalomba kerülés előtt is felismer és kezel. Így az alkalmazás új generációja már támogatja az Intel Core 2 Duo, a Core 2 Extreme és a Xeon 5100-as processzorokat, melyek hivatalosan csak a nyár hátralévő részében jelennek meg.

A gyakran utazó, és így a mobil eszközöket intenzíven használók legnagyobb örömére az Everest 3.0-ás változata intelligens akkumulátor-információkat is szolgáltat, és a korábbinál jobb támogatást biztosít a Dell és Toshiba notebookokhoz. Az energiaforrás típusától függően az új verzió képes megjeleníti az akkumulátor modelljét, gyártóját, töltöttségi szintjét, a feltöltések számát, de ami a legfontosabb: mutatja az akkumulátor elhasználódásának mértékét is.

Az Everest Corporate Edition 3.0 a fentiek mellett egy távirányító (Remote Control, RC) modullal is bővült. Az új funkció egy kattintással elérést biztosít bármelyik, az alkalmazás által hozzáférhető géphez és annak erőforrásaihoz. Így távolról lehet programokat futtatni, az adatokat megváltoztatni, jelentéseket nyomtatni, fájlokat küldeni vagy fogadni, és akár technikai segítséget nyújtani.

Az új generációval együtt több új modul is bemutatkozik. Az Ultimate verzióban a rendszerstabilitási tesztek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy grafikus kezelőfelületen keresztül terhelési próbáknak vessék alá a memóriát, a processzort, a lebegőpontos számításokat végző egységet (FPU), vagy a helyi merevlemezeket.

Az Everest Ultimate Edition 3.0-ban teljesen megújult a CPUID panel, a SpeedStep, PowerNow! és a Cool’n’Quiet rendszerek pedig szélesebb körű támogatást élveznek. Továbbfejlesztésre kerültek a cache- és memóriatesztek is, a legújabb AMD és Intel processzoroknál pedig lehetőség nyílik a processzorok hőmérsékletének közvetlen mérésére. Ezen kívül a szoftver támogatja az NVIDIA és Corsair Enhanced Percormance Profilokat is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról