:

Szerző: Bodnár Ádám

2006. június 28. 10:56

Az IP-telefónia felé kacsingat a Microsoft

A Microsoft az IP-telefónia és a vállalati kommunikáció felé kacsingat, a vállalat az Office 2007-tel együtt egy egységes kommunikációs megoldást is kínál majd ügyfeleinek, amely egyesíti a telefont, az e-mailt, az azonnali üzenetküldést, valamint a tele- és videokonferenciát. Partnereivel közösen a Microsoft még telefonkészülékeket is kínál majd.

[HWSW] A Microsoft az IP-telefónia és a vállalati kommunikáció felé kacsingat, a vállalat az Office 2007-tel együtt egy egységes kommunikációs megoldást is kínál majd ügyfeleinek, amely egyesíti a telefont, az e-mailt, az azonnali üzenetküldést, valamint a tele- és videokonferenciát. Partnereivel közösen a Microsoft még telefonkészülékeket is kínál majd.

Egy azonosító mind felett

Ehhez kapcsolódóan Bill Gates a hétvégén nyílt levelet intézett a felhasználókhoz, amelyben a vállalaton belüli kommunikációval kapcsolatosan felmerülő nehézségeket taglalta. "Ahelyett, hogy az új fejlesztések révén könnyebben elérhetnénk egymást, az egyre burjánzó, nem összekapcsolt kommunikációs eszközökkel mindez gyakran csak nehezebb és időigényesebb. Márpedig egy olyan korban, ahol az üzleti siker egyre inkább múlik az információ-megosztás gyorsaságán, a probléma kritikus fontosságú" -- írta Gates.

"Egy közelmúltban készült tanulmány szerint ha munka közben felhívunk valakit, 70 százalék eséllyel hangpostánál lyukadunk ki. Egy másik tanulmányból kiderül, hogy minden negyedik infomunkás évente három teljes munkanapnak megfelelő időt tölt azzal, hogy sikertelenül próbál meg elérni embereket telefonon. Ha el is érjük azt, akit hívunk, nincs rá garancia, hogy megfelel neki az időpont kérdésünk megválaszolására, vagy hogy hozzáfér az általunk kért adatokhoz" -- folytatja Gates.

Az egységes kommunikációs platform célja, hogy az alkalmazottak egyetlen azonosítóval rendelkezzenek az összes kommunikációs csatornához, így a "hívó félnek" nem szükséges tudnia, akit keres, éppen hol tartózkodik, e-mailben, vezetékes telefonon vagy mobilon érhető-e el, a technika gondoskodik arról, hogy az üzenet eljusson a címzetthez. A Unified Communications automatikusan a megfelelő eszközre irányítja a hívást, üzenetet vagy levelet akkor is, ha a címzett házon kívül van.

Az egységes kommunikációs infrastruktúra központjában a SIP-alapú Office Communication Server 2007, az Exchange Server 2007 és a Speech Server 2007 állnak, ezek biztosítják a különféle médiumok (VoIP, webkonferencia, üzenetküldés, e-mail, hangposta) közötti integrációt, valamint lehetővé teszik egyes funkciók hangutasítással történő elérését. A felhasználói oldalon az Office Communicator 2007 felel majd azért, hogy a felhasználók megkapják az üzeneteket. Ennek a szoftvernek többféle változata is lesz majd, például asztali gépekre és mobil eszközökre.

Telefont is piacra dob a Microsoft

Az új szoftverek többsége, köztük a Communications Server 2007, a Communicator 2007, a Live Meeting és a 360 fokos kamerával működő, videoalapú együttműködést lehetővé tevő RoundTable, valamint az IP-telefonok a jövő év tavaszán várhatók. Az Exchange Server 2007 az idei év végén vagy 2007 elején várható, a Speech Server 2007 pedig 2006 végén érkezik. Azt egyelőre nem tudni, hogy a Microsoft megoldása hogy működik együtt más gyártók hasonló megoldásaival.

A Microsoft partnereivel közösen megfelelő hardvereket is kínál majd a vevőinek, a hírek szerint érkezik majd a Microsofttól asztali telefon, IP-telefon, vezeték nélküli telefon és webkamera, emellett a legnagyobb periféria-gyártók (pl. Logitech, Plantronics) is támogatni fogják a Microsoft egységes kommunikációs megoldását.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 04:06

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.