Szerző: Bodnár Ádám

2006. június 13. 11:31

Novell SUSE Linux: földrengés ellen is véd

A kínai földrengés-felügyelet (China Earthquake Administration, CEA) a Novell SUSE Linux Enterprise Servert választotta földrengés-megfigyelő hálózatának szerverplatformjául . A Novell megoldását a hálózat 41 nemzeti, tartományi és városi szintű szeizmográfiai központjában és 360 városi állomásán vezetik be.

[HWSW] A kínai földrengés-felügyelet (China Earthquake Administration, CEA) a Novell SUSE Linux Enterprise Servert választotta földrengés-megfigyelő hálózatának szerverplatformjául . A Novell megoldását a hálózat 41 nemzeti, tartományi és városi szintű szeizmográfiai központjában és 360 városi állomásán vezetik be.

A digitális földrengés-megfigyelő hálózat segít a kínai kormánynak a földrengések előrejelzésében, így a megelőzhetőek a katasztrófák és azok potenciális hatásai a térségben. A többlépcsős projekt 2003-ban indult annak érdekében, hogy létrejöjjön a szeizmográfiai szenzorokat, földrengés-előrejelzőket, valamint a mikroföldrengés-észlelőket tartalmazó hálózat, valamint az elsősegély-képzési bázis. Az észlelő hálózatok többek között aktív hibakereséssel, földrengés-információs szolgáltatásokkal és földrengés-vészhelyzeti rendelkezésekkel segítik a földrengések megfigyelését, az adatok feldolgozását, valamint a minél pontosabb és gyorsabb előrejelzést.

A CEA a Kínában elérhető Linux disztribúciók tesztelését követően döntött a SUSE Linux Enterprise Server mellett. *A Novell és a SUSE Linux jól ismert márkanevek Kínában" -- mondta a CEA egyik tisztviselője. "Döntésünkben fontos szerepet játszott a Novell kutatás és fejlesztés iránti elkötelezettsége, magas szinvonalú szolgáltatásai és műszaki támogatása, és még fontosabb, hogy olyan robusztus és megbízható operációs rendszert kínálnak, amely kiválóan alkalmas kritikus fontosságú alkalmazások futtatására , mint például a CEA digitális földrengés-megfigyelő hálózata."

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról