Szerző: Ady Krisztián

2006. május 30. 13:20

A T-Mobile-lal közösen dobja piacra exkluzív Q2010 noteszgépét a Fujitsu Siemens Computers

[Engadget] A Fujitsu Siemens Computers a T-Mobile-lal szövetkezve a jelenleg kereskedelmileg elérhető leggyorsabb mobilkommunikációval vértezi fel exkluzív kivitelű ultrahordozható noteszgépét. A június közepén érkező LIFEBOOK Q2010-ben, az alig 1,1 kg tömegű notebook-csodában beépített HSDPA (High Speed Downlink Packet Access) modemet helyeznek el. A HSDPA technológia segítségével a 3G-nél jelentősen gyorsabb, akár 1,5-1,8 megabit/s-os letöltési sebesség is elérhető a lefedett területeken, akár már Budapest egyes részein is .

[Engadget] A Fujitsu Siemens Computers a T-Mobile-lal szövetkezve a jelenleg kereskedelmileg elérhető leggyorsabb mobilkommunikációval vértezi fel exkluzív kivitelű ultrahordozható noteszgépét. A június közepén érkező LIFEBOOK Q2010-ben, az alig 1,1 kg tömegű notebook-csodában beépített HSDPA (High Speed Downlink Packet Access) modemet helyeznek el. A HSDPA technológia segítségével a 3G-nél jelentősen gyorsabb, akár 1,5-1,8 megabit/s-os letöltési sebesség is elérhető a lefedett területeken, akár már Budapest egyes részein is.

A kisméretű Q2010 az első olyan noteszgépek egyike, mely beépített HSDPA-kapcsolattal lát napvilágot. A különleges kivitelű, prémium kategóriájú ultrahordozható noteszgépet elsősorban vállalatvezetőknek és más felső beosztású üzleti ügyfeleknek ajánlja a Fujitsu Siemens Computers. A beépített megoldás egyszerűvé teszi a gyors mobil kommunikációt, nem kell kártyát vásárolni és telepíteni, hanem csak be kell helyezni a SIM-kártyát a noteszgépbe. A T-Mobile hálózatain az UMTS mellett már elérhető HSDPA nagyságrendekkel növeli a letöltési és feltöltési sebességet, változatlan ár mellett.

Fujitsu Siemens Computers LifeBook Q2010
LifeBook Q2010 a hannoveri CeBIT-en

A LIFEBOOK Q2010 mindössze 18 mm vékony, egyéb méretei egy A4-es lapét idézik. A magnéziumötvözet ház csuklópántjai titánötvözetből készültek, a felületet pedig többrétegű fekete zongoralakk-bevonat fedi. A kis méret elsősorban a szélesvásznú, 12,1 hüvelykes kijelző használatának köszönhető. A két vállalat együttműködése nem csak erre a felsőkategóriás modellre vonatkozik, a jövőben további Fujitsu Siemens Computers noteszgépek is megjelennek majd, melyek beépítve támogatják a harmadik generáción is túlmutató mobil adatkommunikációs megoldást.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról