Szerző: Bodnár Ádám

2006. május 15. 10:10

Elemzői várakozásokat felülmúló negyedévet zárt a Symantec

A Symantec nyilvánosságra hozta a negyedik pénzügyi negyedévének, valamint a március 31-én véget ért pénzügyi évének eredményét. Noha a negyedéves nyereség enyhén csökkent, felülmúlta a visszafogott elemzői várakozásokat.

[HWSW] A Symantec nyilvánosságra hozta a negyedik pénzügyi negyedévének, valamint a március 31-én véget ért pénzügyi évének eredményét. Noha a negyedéves nyereség enyhén csökkent, felülmúlta a visszafogott elemzői várakozásokat.

A negyedik negyedév bevétele az egy évvel korábbi 712.7 millió dollár után most 1,24 milliárd dollárt tett ki, köszönhetően a Veritas felvásárlásának. A Veritas és a Symantec összbevételéhez képest azonban a növekedés csupán 1 százalék volt. A negyedéves nettó eredmény 119 millió dollár, szemben az egy évvel korábbi 120 millió dollárral. A részvényenkénti eredmény 11 centet tett ki, míg egy éve 16 cent volt. Az egyszeri tételek nélküli eredmény részvényenként 26 centre rúgott, ezzel megelőzte a Wall Street elemzői által várt 25 centet.

"A Symantec csapata a megvalósításra összpontosítva világszerte stabil pénzügyi negyedévet zárt” -- mondta John W. Thompson, a Symantec elnök-vezérigazgatója. "A minden ágazatban és minden régióban erős negyedik negyedévi teljesítményt e-mail archiváló, tároló és megfelelőségi megoldásaink, valamint a Norton Internet Security iránti komoly igény biztosította. Emellett vállalati és fogyasztói vírusvédelmi ágazatunk stabil árkörnyezetben, jól teljesített."

A Symantec vállalati védelmi üzletága a teljes bevétel 22 százalékát hozta, és a bevétele múlt év azonos időszakához képest kilenc százalékkal nőtt. A szolgáltatások a teljes bevétel 4 százalékát eredményezték, az előző évhez képest 16 százalék volt a növekedés. A tárolásirányító ágazat a teljes bevétel 23 százalékát hozta, az éves növekedés két százalék volt. Az adatvédelmi ágazat bevétele a teljes bevétel 23 százalékát teszi ki, az előző évhez képest 8 százalékos a csökkenés. A Symantec fogyasztói üzletága a teljes bevétel 28 százalékát hozta.

A jelenleg is tartó első negyedévre 1,20 és 1,23 milliárd dollár közötti bevételt és részvényenként 20-21 centes eredményt vár a Symantec. A most kezdődött pénzügyi évre 5,2 és 5,4 milliárd dollár közötti forgalmat és részvényenként 1,05-1,15 dollár profitot valószínűsítenek a vezetők.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról