Szerző: Bodnár Ádám

2006. május 12. 08:59

Rekordbevétel az NVIDIA-nál

Rekordbevételt ért el az első negyedévben az NVIDIA, a grafikus chipjeiről ismert vállalat 681,8 millió dolláros forgalma a megelőző év azonos időszakával összevetve 17 százalékos emelkedést jelent. A nettó profit egy év alatt 64,4 millió dollárról 90,7 millióra emelkedett. Az egyszeri tételek nélküli eredmény részvényenként 29 centet tett ki, messze felülmúlva az elemzők 23 centes várakozását.

[HWSW] Rekordbevételt ért el az első negyedévben az NVIDIA, a grafikus chipjeiről ismert vállalat 681,8 millió dolláros forgalma a megelőző év azonos időszakával összevetve 17 százalékos emelkedést jelent. A nettó profit egy év alatt 64,4 millió dollárról 90,7 millióra emelkedett. Az egyszeri tételek nélküli eredmény részvényenként 29 centet tett ki, messze felülmúlva az elemzők 23 centes várakozását.

Jen-Hsun Huang elnök-vezérigazgató elégedetten nyilatkozott az eredményekkel kapcsolatban, elmondása szerint az NVIDIA az összes szegmensben -- grafikus chipek, chipkészletek, mobil és fogyasztói elektronikai termékek -- növelte eladásait. Marvin Burkett pénzügyi igazgató hozzátette, hogy a második negyedéves bevétel az elsőéhez hasonlóan alakul majd, noha a szezonális trendek szerint csökkennie kellene. Burkett szerint ennek oka, hogy az NVIDIA egyre inkább erős a nagyobb bevételeket és nyereséget hozó noteszgép-piacon.

Aurora mALX

A Los Angeles-i E3 kiállításon a csúcsteljesítményű otthoni PC-iről ismert Alienware például olyan noteszgépeket mutatott be, amelyekben két NVIDIA grafikus processzor dolgozik SLI módban. A 19 hüvelykes, 1680x1050 pixeles felbontású kijelzővel rendelkező Aurora mALX két GeForce Go 7900 GTX chipet tartalmaz, míg az Aurora m9700-ban két GeForce Go 7900 GS teljesít szolgálatot.

Huang elmondta, az év hátralevő részében az NVIDIA a bevételek növekedését a Windows Vista megjelenésétől, a HD felbontású anyagok terjedésétől, valamint a PlayStation 3 bemutatkozásától várja. Amint az ismert, a Sony új konzoljának grafikus processzorát az NVIDIA fejlesztette.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról