Szerző: Ady Krisztián

2006. április 27. 13:15

Jönnek az olcsóbb ultrahordozható noteszgépek

Valószínűleg nem az Averatec lesz az egyetlen gyártó, mely komoly képességekkel rendelkező, de igen kisméretű, könnyű noteszgépet dob piacra: a vállalat AMD mobil processzorokkal szerelt, 12,1 hüvelykes, 2 kg körüli noteszgépei jóval olcsóbbak a konkurensek hasonló modelljeinél. A noteszgépek mérete és az ár fordított arányosságban áll egymással, minél kisebb, kompaktabb egy jó képességekkel ellátott készülék, annál drágább.

[HWSW] Valószínűleg nem az Averatec lesz az egyetlen gyártó, mely komoly képességekkel rendelkező, de igen kisméretű, könnyű noteszgépet dob piacra: a vállalat AMD mobil processzorokkal szerelt, 12,1 hüvelykes, 2 kg körüli noteszgépei jóval olcsóbbak a konkurensek hasonló modelljeinél. A noteszgépek mérete és az ár fordított arányosságban áll egymással, minél kisebb, kompaktabb egy jó képességekkel ellátott készülék, annál drágább.

A mindössze 1 hüvelyk vékony 2200-as sorozat tagjai AMD Sempron és Turion 64 processzorokkal kerülnek az üzletekbe, a 12,1"-os képátlójú LCD-kijelző 1280x800 pixeles felbontású, így azt sem lehet állítani, hogy a vállalat a kijelzőn spórolna. A vékony, könnyű noteszgépekben kétrétegű lemezek kezelésére képes DVD-író is helyet kapott, 512 megabájtnyi vagy 1 gigabájtnyi memória és 80 gigabájtos merevlemez mellett.

Averatec 2200 Series

Az olcsóbb noteszgépekhez operációs rendszer is jár, az alacsonyabb ár ellenére a csomag Windows XP Home vagy Professional Edition operációs rendszert is tartalmaz. Az Averatec noteszgépeit az Egyesült Államokban a nagyobb kereskedőláncok üzleteiben is meg lehet vásárolni 899 dolláros (~191 ezer forintnak megfelelő) induló ártól, mely jelenleg körülbelül 20-25 százalékos árelőnyt jelent a többi gyártó hasonló modelljeihez képest.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról