:

Szerző: Bodnár Ádám

2006. április 25. 13:02

Megafone: új szereplő a magyar internetes telefonpiacon

Az econet.hu internetes leányvállalata, az Externet elindította alternatív telefonszolgáltatását, amelyet otthoni és vállalati felhasználóknak szán. A Megafone -nal a világ bármely vezetékes és mobiltelefonja felhívható, a hálózaton belüli, vagyis a Megafone-felhasználók egymás közötti beszélgetése pedig ingyenes.

[HWSW] Az econet.hu internetes leányvállalata, az Externet elindította alternatív telefonszolgáltatását, amelyet otthoni és vállalati felhasználóknak szán. A Megafone-nal a világ bármely vezetékes és mobiltelefonja felhívható, a hálózaton belüli, vagyis a Megafone-felhasználók egymás közötti beszélgetése pedig ingyenes.

Lakossági és üzleti felhasználóknak

Az internetes telefonálás számítógépről a egy ingyenesen letölthető, magyar fejlesztésű szoftverrel, illetve az ugyanezen a weboldalon megvásárolható VoIP-telefonkészülékekkel vagy adapterekkel vehető igénybe. A Skype-hoz hasonlóan a regisztrációt követően hálózaton belül azonnal ingyen telefonálhatunk, vezetékes vagy mobil számok eléréséhez pedig bankkártyás vagy átutalásos feltöltés szükséges, melyet követően a felhasználó hagyományos hálózatokból is hívható, saját telefonszámot is kap.

A Megafone üzleti szolgáltatása a már meglévő vezetékes hálózaton keresztül is elérhető, a szolgáltatás igénybevételéhez nem kell behívószámot vagy előválasztó számot sem tárcsázni. A meglévő telefonvonalát az előfizető megtartja, és korábbi vezetékes szolgáltatójával is előfizetői viszonyban marad, azaz az előfizetési díjat a korábbi szolgáltatónak, a hívások percdíjait a Megafone-nak fizeti. A Megafone használata nem igényel eszközvásárlást vagy a telefonközpont átprogramozását sem.

Mennyibe kerül?

A magyarországi kiemelt körzetek a Megafone-nal csúcsidőn kívül 3,60, csúcsidőben 5,90 forintért hívhatók, az Amerikai Egyesült Államokba már percenként 4 forintért lehet telefonálni. A Megafone a másodperc-alapon elszámolt percdíjakon kívül semmilyen más költséget nem számít fel, nincsenek havidíjak, nincs sem előfizetési, sem kapcsolási díj. A felhasználó csak annyit fizet, amennyit telefonál, a hívások időtartama és költsége valós időben, pontosan nyomon követhető a Megafone weboldalán.

Kun István, az Externet hangszolgáltatásokért felelős vezetője lapunk kérdésére elmondta, a Megafone legfontosabb előnye a T-Online Klipjével szemben részben az alacsonyabb percdíjakban keresendő, részben pedig abban, hogy a szolgáltatás tetszőleges, SIP-kompatibilis klienssel elérhető. A széles körben elterjedt Skype-hoz képest a Megafone előnye, hogy a magyar felhasználóknak is lehet külső hálózatból hívható telefonszáma, illetve hogy nem csak számítógépről használható, hanem IP-telefonnal és ATA-apterrel is, azaz a telefonáláshoz nem kell (bekapcsolt) PC.

Az econet.hu az évi 500 milliárd forintos magyar hanghívás-piacból két éven belül mérhető részesedést kíván szerezni. A vállalat a Megafone-tól az idei évben több százmillió forintos, 2007-ben pedig már milliárdos nagyságrendű forgalomra számít.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 13:11

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.