Szerző: Bodnár Ádám

2006. április 20. 15:03

Ingyenes fejlesztőeszköz a Microsofttól

A Microsoft tegnap bejelentette, hogy a diákoknak és otthoni felhasználóknak szánt Visual Studio 2005 Express fejlesztőeszköze örökre ingyenes marad. A vállalat korábban úgy tervezte, hogy a szoftver csak egy évig lesz ingyen letölthető , azonban a kirobbanó érdeklődés miatt megváltoztatta terveit.

[HWSW] A Microsoft tegnap bejelentette, hogy a diákoknak és otthoni felhasználóknak szánt Visual Studio 2005 Express fejlesztőeszköze örökre ingyenes marad. A vállalat korábban úgy tervezte, hogy a szoftver csak egy évig lesz ingyen letölthető, azonban a kirobbanó érdeklődés miatt megváltoztatta terveit.

A Visual Studio 2005 Express tavaly novemberben jelent meg és azóta több mint ötmilliószor töltötték le, ami hatalmas eredmény, figyelembe véve hogy egy fejlesztőeszközről van szó. A Visual Studio 2005 Express többféle kiadásban (Visual Basic, C#, C++, J#, JavaScript) érhető el. A Microsoft becslései szerint világszerte mintegy 18 millióra tehető azok száma, akik diákként vagy otthoni felhasználóként, szabadidejükben, hobbyból fejlesztenek szoftvereket.

Az ingyenes fejlesztőeszközök remek lehetőséget jelentenek a vállalat számára hogy elérje azokat a többségében fiatal felhasználókat, akikből később kikerülnek a vállalati szoftvertervezők és -fejlesztők. Ezt felismerve a Microsoft többek között megállapodást kötött a LEGO-val, amelynek keretén belül egy számítógépről, Visual Studióban megírt szoftverrel irányítható robotot dobnak piacra. A LEGO Mindstorm készlet segítségével a gyerekek már egészen fiatalon elsajátíthatják a programozás alapjait.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról