Szerző: Bodnár Ádám

2006. március 29. 10:37

Hasít a Red Hat

Közzétette legutóbbi negyedévének pénzügyi eredményeit a Red Hat, a vállalat bevétele és nyeresége is látványosan nőtt és mindkettő felülmúlta az elemzői várakozásokat. A február 28-án zárult negyedévben a linuxos cég 78,7 millió dolláros bevételt ért el, ez éves szinten 37 százalékos növekedést jelent. A nyereség 131 százalékkal 27,3 millió dollárra, részvényenként 13 centre ugrott és 1 centtel előzte meg a szakértők előrejelzését.

[HWSW] Közzétette legutóbbi negyedévének pénzügyi eredményeit a Red Hat, a vállalat bevétele és nyeresége is látványosan nőtt és mindkettő felülmúlta az elemzői várakozásokat. A február 28-án zárult negyedévben a linuxos cég 78,7 millió dolláros bevételt ért el, ez éves szinten 37 százalékos növekedést jelent. A nyereség 131 százalékkal 27,3 millió dollárra, részvényenként 13 centre ugrott és 1 centtel előzte meg a szakértők előrejelzését.

Charlie Peters pénzügyi vezető elégedetten nyilatkozott az eredményekkel kapcsolatban és kiemelte, hogy a Red Hat bruttó eredményhányada egy év alatt 3 százalékponttal 84 százalékra nőtt annak ellenére, hogy a cég az elmúlt év során infrastruktúrára is költött és dolgozóinak létszámát is növelte. A Red Hatnél már több mint 1100-an állnak alkalmazásban és az idén negyedévente legalább száz fővel kívánják növelni a létszámot.

Exodus
A hét végén közös megegyezéssel távozik a Novelltől Jürgen Geck, a SUSE Linux műszaki igazgatója. Novemberben Hubert Mantel, a SUSE társalapítója már elhagyta a vállalatot.
Matthew Szulik elnök-vezérigazgató rámutatott, hogy a negyedév során a 25 legnagyobb támogatási szerződés mindegyike megújításra került, a teljes évben pedig a 100 legnagyobból 99-et hosszabbítottak meg. Szulik hozzátette, elsősorban Európában és Ázsiában érezhető jelentős érdeklődés a linuxos vállalati megoldások iránt, itt a cégek sokkal inkább hajlamosak lecserélni Microsoft-alapú rendszereiket egy nyílt forrású környezetre.

A teljes pénzügyi évet a Red Hat 278,3 millió dolláros bevétellel és 79,7 milliós profittal zárta, a forgalom 42 százalékkal növekedett, az eredmény pedig közel kétszeresére ugrott. A most kezdődött évre a vezetők 370-375 milliós bevételt jövendölnek.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról