Szerző: Bodnár Ádám

2006. március 23. 13:22

Oracle kompetenciaközpont a Budapesti Műszaki Főiskolán

Oracle Kompetenciaközpont létrehozásáról írtak alá együttműködési megállapodást a Budapesti Műszaki Főiskola Neumann János Informatikai Karán, ahol az adatbázis-kezeléshez kapcsolódó tantárgyakat, képzési szakirányokat fejlesztenek ki, elsősorban az adatbányászati technológiák, a többprocesszoros architektúrák és a gridek terén. Emellett tankönyveket készítenek, az Oracle-lel közösen konferenciákat, programozási versenyeket szerveznek, továbbá korszerű kutatási és oktatás-fejlesztési programokat indítanak. A BMF-en többek között egy 24 munkaállomásos oktató- és kutatólabor is kiépítésre kerül.

[HWSW] Oracle Kompetenciaközpont létrehozásáról írtak alá együttműködési megállapodást a Budapesti Műszaki Főiskola Neumann János Informatikai Karán, ahol az adatbázis-kezeléshez kapcsolódó tantárgyakat, képzési szakirányokat fejlesztenek ki, elsősorban az adatbányászati technológiák, a többprocesszoros architektúrák és a gridek terén. Emellett tankönyveket készítenek, az Oracle-lel közösen konferenciákat, programozási versenyeket szerveznek, továbbá korszerű kutatási és oktatás-fejlesztési programokat indítanak. A BMF-en többek között egy 24 munkaállomásos oktató- és kutatólabor is kiépítésre kerül.

Az Oracle a BMF-NIK számára a felsőoktatási kezdeményezése (Oracle Acadaemic Initiativ, OAI) keretében kedvezményes licenceket és terméktámogatási szolgáltatásokat biztosít, valamint a fentiekben vázolt tevékenységhez szakmai és anyagi támogatást nyújt. Az új típusú kutatási és műszaki fejlesztési együttműködésben többek között olyan tervek szerepelnek, hogy a kompetenciaközpontban vakok számára is használható segédeszközök -- például intelligens diszpécserközpont -- létrehozását segítő beszédfelismerő és asszociatív alkalmazásokat fejlesztenek ki a cég adatbázis-technológiájára alapozva.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról