Szerző: Bodnár Ádám

2006. március 20. 14:47

Veszélyei ellenére egyre népszerűbb az online társkeresés

Egyre többen keresnek társat az interneten. A Pew American & Internet Life Project jelentéséből kiderül, hogy az amerikaiak 31 százaléka ismer olyasvalakit, aki járt már társkereső weboldalon és 15 százalékuk állította, hogy tudomása van olyan tartós kapcsolatról vagy házasságról, amely az interneten megismerkedett felek között jött létre.

[HWSW] Egyre többen keresnek társat az interneten. A Pew American & Internet Life Project jelentéséből kiderül, hogy az amerikaiak 31 százaléka ismer olyasvalakit, aki járt már társkereső weboldalon és 15 százalékuk állította, hogy tudomása van olyan tartós kapcsolatról vagy házasságról, amely az interneten megismerkedett felek között jött létre.

A randizáshoz azonban nem csak az online társkeresőket lehet igénybe venni, az internet számos más módot kínál az ismerkedésre. A felmérésben megkérdezettek háromnegyede állította, hogy keresett már fel társkereső weboldalt, flörtölt valakivel vagy hívott találkára valakit chaten vagy e-mailben, csatlakozott egy online közösséghez ismerkedési célból vagy nézett utána a szingli-léttel kapcsolatos helyi információknak, például szórakozási, ismerkedési lehetőségeknek. A válaszadók 18 százaléka nézett már utána az interneten a parnerével kapcsolatban információknak, 9 százalék pedig már szakított is e-mailben vagy chaten.

Az internetezők 11 százaléka és a szinglik 37 százaléka járt már társkereső oldalon. A többségük elégedett volt a tapasztalataival és úgy gondolja, ezek az oldalak valóban segítenek megfelelő párt találni. Az online randizók 17 százaléka már hosszú távú kapcsolatot vagy akár házasságot is kialakított valakivel, akit randioldalon ismert meg. A Pew American & Internet Life Project jelentése szerint az emberek nem tartják cikinek az online ismerkedést és nem gondolják az internetes társkereső oldalak látogatóiról, hogy végső elkeseredésükben fordulnának a világhálóhoz.

Az online randizással kapcsolatos félelmek többsége a személyes információk esetleges napvilágra kerülésével, illetve a partner őszinteségével, szavahihetőségével kapcsolatos. A megkérdezettek 66 százaléka értett egyet azzal az állítással, hogy az online randizás veszélyes, mivel a személyes adatok illetéktelenek kezébe kerülhetnek. Csak a válaszadók 6 százaléka vélte úgy, hogy az online randioldalak megfelelően védik a felhasználók adatait.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról