Szerző: Ady Krisztián

2006. március 14. 14:41

Bemutatkoztak az NEC legújabb optikai meghajtói

A hannoveri CeBIT-en már működő Blu-ray és HD DVD meghajtókkal, lejátszókkal demonstráltak az új optikai formátumokat támogató cégek, a Toshiba mellett az NEC is kiállította legújabb fejlesztéseit. Az NEC standján a legnagyobb érdeklődés a HD DVD-olvasót, a HD-1100 meghajtót övezte, melyről sajnos csupán annyit lehetett most is megtudni, hogy a tavasz folyamán már kapható lesz, illetve a csak olvasásra képes készüléket pár hónappal később egy HD DVD-író is követi majd.

[HWSW] A hannoveri CeBIT-en már működő Blu-ray és HD DVD meghajtókkal, lejátszókkal demonstráltak az új optikai formátumokat támogató cégek, a Toshiba mellett az NEC is kiállította legújabb fejlesztéseit. Az NEC standján a legnagyobb érdeklődés a HD DVD-olvasót, a HD-1100 meghajtót övezte, melyről sajnos csupán annyit lehetett most is megtudni, hogy a tavasz folyamán már kapható lesz, illetve a csak olvasásra képes készüléket pár hónappal később egy HD DVD-író is követi majd.

A CeBIT-en bemutatkoztak az NEC feliratozásra is képes DVD-író modelljei, az ND-3551, ND-3571 és ND-4571 DVD-írók is, melyek a vállalat saját LabelFlash feliratozó technológiáját alkalmazzák. A LightScribe-hoz hasonló technológia maximum 256 szürkeárnyalat létrehozására képes a CD- vagy DVD-lemez felületén. Az NEC megoldása sokkal gyorsabb, 6 perc alatt képes egy lemezt ellátni feliratokkal, miközben a LightScribe körülbelül 26 percig készít el egy lemezt.


HD DVD meghajtóval szerelt noteszgép a Toshiba standján

Az NEC ND-4571A DVD-író minden létező DVD-formátumot támogat, a Panasonic által fejlesztett DVD-RAM lemezekkel is megbírkózik. A készülék a DVD+/-R lemezeket 16x-os, a DVD+/-R DL, illetve DVD+RW lemezeket 8x-os, a DVD-RW lemezeket 6x-os sebességgel képes maximálisan megírni. A DVD-RAM lemezeknél a sebesség maximum 5x-ös lehet. A másik két modell szintén képes a LableFlash feliratozásra, azonban ezek az írók csupán olvassák a DVD-RAM lemezeket, írni nem képesek rájuk.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról