Szerző: Ady Krisztián

2006. március 6. 10:54

Egyetlen online licenc megvásárlásával okosíthatjuk majd tovább a Windows Vistánkat

[eWeek] Egy új frissítőmechanizmust is kipróbálnak a Microsoft tesztelői a február végén megjelent újabb Vista technológiai előzetessel: a Windows Anytime Upgrade funkció azt teszi majd lehetővé, hogy csupán egyetlen online licenc megvásárlásával és az eredeti lemez behelyezésével ugorhassunk verziót, anélkül, hogy újra kellene telepítenünk az operációs rendszert.

[eWeek] Egy új frissítőmechanizmust is kipróbálnak a Microsoft tesztelői a február végén megjelent újabb Vista technológiai előzetessel: a Windows Anytime Upgrade funkció azt teszi majd lehetővé, hogy csupán egyetlen online licenc megvásárlásával és az eredeti lemez behelyezésével "ugorhassunk" verziót, anélkül, hogy újra kellene telepítenünk az operációs rendszert.

A Windows Anytime Upgrade licenceket a jelenlegi tervek szerint nem a Microsoft, hanem annak megoldásszállító partnerei és a PC-gyártók értékesítik majd online felületen keresztül. Az "okosabb" változathoz szükséges állományokat vagy egy külön erre a célra készített lemezen kapják meg az ügyfelek, vagy egyszerűen használhatják a Windows Vista telepítőlemezt is a hiányzó funkciók feltelepítéséhez.

A Microsoft oldalán olvasható -- nemrég eltávolított -- információk szerint a licenc vásárlásával több lépcsőfokot is lehet majd ugrani egyszerre, a Windows Vista Home Basic változatról nem csak a Vista Home Premium, hanem a minden létező funkciót tartalmazó Vista Ultimate változatra is frissíthetünk majd ilyen módon. Az üzleti felhasználók a Vista Business csomagról hasonlóképpen léphetnek majd tovább a Vista Ultimate változatra.

A Microsoft nemrég jelentette be, hogy hat -- a Media Playert nélkülözőkkel együtt nyolc -- verzió lát napvilágot a Windows Vista operációs rendszerből, melyek különböző képességekkel lesznek megáldva. A "legbutább" változat a Starter verzió lesz, mely csak a fejlődő piacokon, például Indiában lesz másvásárolható. A Home Basic, Home Premium, Ultimate, Business változatok mellett egy Enterprise csomag is elérhető lesz, ezt azonban kizárólag a nagy mennyiségű licencet vásárolók számára kínálja majd a redmondi óriás.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról