Szerző: Bodnár Ádám

2006. március 2. 10:43

Újabb előzetes jelent meg a Microsoft Exchange 12-ből

A Microsoft világszerte mintegy 200 ezer ügyfele és partnere részére küldi ki az Exchange 12 legújabb előzetes változatát. A népszerű szerverszoftver friss Community Technology Preview-ja scak a TechNet- és az MSDN-előfizetők számára érhető el szigorú titoktartási nyilatkozat aláírásával. A felhasználók kipróbálhatják, mit tud az új változat, azonban nem oszthatják meg másokkal sem a szoftvert, sem a képességeit, sem pedig tapasztalataikat. A Microsoft tervei szerint a 2006 közepén kiadásra kerülő Beta 2 változat már nyilvánosan elérhető lesz.

[HWSW] A Microsoft világszerte mintegy 200 ezer ügyfele és partnere részére küldi ki az Exchange 12 legújabb előzetes változatát. A népszerű szerverszoftver friss Community Technology Preview-ja scak a TechNet- és az MSDN-előfizetők számára érhető el szigorú titoktartási nyilatkozat aláírásával. A felhasználók kipróbálhatják, mit tud az új változat, azonban nem oszthatják meg másokkal sem a szoftvert, sem a képességeit, sem pedig tapasztalataikat. A Microsoft tervei szerint a 2006 közepén kiadásra kerülő Beta 2 változat már nyilvánosan elérhető lesz.

Az Exchange 12 a felhasználó bejövő mappájában integrálja az e-mail, fax- és hangposta-üzeneteket, valamint számos klienst, például a vezetékes és a mobiltelefont is támogatja. Az Exchange 12 az Outlook Web Access technológia frissített változatát is tartalmazza, így a felhasználók egy webböngészőn keresztül bárhonnan hozzáférhetnek a levelezésükhöz. Az Exhange 12 beszédfelismerést is támogat. Az új CTP olyan replikációs funkciókkal bővült, amelyek minimalizálják az adatvesztést abban az esetben, ha egy szerver meghibásodik.

A szoftver végleges változata a tervek szerint 2006 végén vagy 2007 elején lesz elérhető. Az Exchange 12 -- hasonlóan a Microsoft többi új szerveréhez -- már csak 64 bites rendszereken fog futni, ez a vállalat szerint nagyobb teljesítmény mellett több szolgáltatást, nagyobb fokú méretezhetőséget, és a tárolási technológiákra fordított befektetések jobb megtérülését biztosítja.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról