:

Szerző: Ady Krisztián

2006. február 24. 10:32

Ha tavasz, akkor új merevlemezes DVD-felvevők a Panasonictól

Már-már hagyományosnak mondható módon négy új DIGA DVD-felvevővel indítja a tavaszt a Panasonic, melyek még könnyebben kezelhetők, magasabb képminőséget nyújtanak és a mai követelményeknek megfelelően HDMI digitális kimenettel és fejlettebb hálózatkialakítási lehetőségekkel rendelkeznek.

[HWSW] Már-már hagyományosnak mondható módon négy új DIGA DVD-felvevővel indítja a tavaszt a Panasonic, melyek még könnyebben kezelhetők, magasabb képminőséget nyújtanak és a mai követelményeknek megfelelően HDMI digitális kimenettel és fejlettebb hálózatkialakítási lehetőségekkel rendelkeznek.

HDMI, ultrakompatibilitás

A DMR-EH65-ös merevlemezes csúcsmodell egyik nagy előnye a HDMI-interfész, amely egyetlen kábel felhasználásával teszi könnyűvé a video- és audiocsatlakoztatást. A beépített HDAVI-vezérlő egy kompatibilis tévékészülék esetén egyetlen gombnyomásra bekapcsolja mindkét berendezést, elvégzi a megfelelő beállításokat, és automatikusan megkezdi a lejátszást. Amennyiben a DVD-felvevőt például egy kompatibilis műholdvevőhöz csatlakoztatuk, az egész házimozirendszert egyetlen gombnyomással be- vagy kikapcsolhatjuk.

A képminőséget a HD-konverzió teszi jobbá, a DVD-filmek és egyéb tartalmak megjelenítését nem a televízió általában gyengébb minőségű konvertáló áramköreire bízza. A DMR-ES35V készülék beépített videomagnóval is rendelkezik, mely gyors archiválást tesz elérhetővé.

Minden DIGA DVD-felvevõ kompatiblis az összes írható DVD-lemezzel, a DVD-RAM lemezek mellett már DVD-R, DVD-R DL, DVD-RW, +R, +R DL és +RW médiákra is készíthetünk felvételeket. Mindegyik modellen lejátszhatók a DVD-Audio, DVD-Video, Video CD, SVCD, Audio CD (CD-DA), CD-R/RW3 MP34/JPEG, valamint a DivX formátumú lemezek is. A működtetés egyszerűségéről az 1 másodperces Quick Start Recording (“gyors kezdésű felvétel”) funkció gondoskodik, melyet feladatalapú navigációs menü egészít ki.

Automatikus funkciók

A kényelmet automatikus funkciók növelik, nem csak a meghajtóválasztás automatizált, hanem a DVD-lezáró menü is előugrik, amikor szükséges.

A DMR-EH65 LP-üzemmódban is ugyanolyan vízszintes felbontásban készít felvételt, mint SP (standard lejátszás) üzemmódban, lehetővé téve ezzel mintegy 222 órányi, kiváló képminőségű tartalom rögzítését a készülék 250 GB-os merevlemezén. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy több mint egy hónapon keresztül akár minden nap hatórányi tévéműsort vehet fel a készülék tulajdonosa.

Minden 2006-os DIGA modell rendelkezik DV-bemenettel, amely a videokamerával készült felvételek átvételéhez nyújt segítséget. A képek és videók lejátszólistában jelennek meg, így bárki könnyen elérheti õket akár szerkesztés, akár hosszú távú archiválás céljából. A ventilátor sebességét saját technológia szabályozza, így hallható mértékben sikerült csökkenteni a ventilátorzajt.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 21:02

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.