:

Szerző: Ady Krisztián

2006. február 22. 09:35

Új termékeket mutat be egy hét múlva az Apple

[News.com] Sajtópartit rendez február 28-án az Apple Computer a vállalat cupertinói főhadiszállásán, melyen több új terméket mutatnak be a meghívottaknak. A mókás új termékekről az Apple nem árult el többet, így egyelőre csupán sejthetjük, hogy miről lehet szó a jövő keddi rendezvényen.

[News.com] Sajtópartit rendez február 28-án az Apple Computer a vállalat cupertinói főhadiszállásán, melyen több új terméket mutatnak be a meghívottaknak. A "mókás új termékekről" az Apple nem árult el többet, így egyelőre csupán sejthetjük, hogy miről lehet szó a jövő keddi rendezvényen.

Új iBook és iPod?

A pletykák szerint az Apple egy 17 hüvelykes, inteles MacBook Pro noteszgéppel, illetve egy teljesen áttervezett, szintén Intel processzorral rendelkező, 13 hüvelykes, "szélesvásznú" iBookot is bemutathat a sajtó képviselőinek. Az alacsonyabb árfekvésű iBook noteszgép-sorozat régóta vérfrissítésre vár, ezzel a kedvező árú, jellemzően 1000 dolláros áron induló termékcsoporttal elsősorban az iskolásokat, tanulókat célozza a vállalat.

Vírusveszély
Komoly sérülékenységet fedeztek fel az Apple Safari böngészőjében, mely segítségével rootkitet, trójait, vagy hátsó kaput lehet telepíteni a Mac OS X operációs rendszerbe anélkül, hogy a felhasználó ebből bármit észrevenne. Mindehhez elegendő csupán egy rosszindulatú honlapot meglátogatni.
Az április elsején 30 éves Apple az AppleInsider "belsős" információi szerint egy speciális video iPod audiolejátszót is bemutathat február 28-án, mely egy teljesen új vezérlési rendszerrel rendelkezik, egyes hírek szerint akár érintőképernyőt is kaphat a készülék. A pletykák azonban az utóbbi időben ritkán igazolódnak be, a korábban kiszivárgott, megbízhatónak ítélt értesülések számtalanszor hamisnak bizonyultak, így a találgatások helyett mrá érdemes kivárni ezt a hat napot.

Gyorsabb MacBook Prók

Az Apple januárban mutatta be első Intel processzoros Macintosh számítógépeit, a MacBook Pro noteszgépeket, illetve az inteles iMac-et. Az egy hete megkezdődött szállítások során az eredetileg tervezettnél gyorsabb processzorokkal szállítják a noteszgépeket, változatlan áron. Az 1999 dolláros változatot 1,67 GHz-es Core Duo mobil processzor helyett 1,83 GHz-es példánnyal szerelik, míg az 500 dollárral drágábban értékesített verzió az 1,83 GHz-es processzor helyett 2 GHz-es kétmagos lapkát kap. A legerősebb Core Duo processzort 300 dolláros felárral lehet megrendelni, ez azonban a 2 GHz-es modellhez képes csupán 160 MHz többletórajelet jelent.

a címlapról