Szerző: Bodnár Ádám

2006. február 21. 09:50

Olvad a bevétel és a nyereség a Montanánál

Az előzetes, nem auditált pénzügyi eredmények alapján a Montana csoport tavalyi árbevétele meghaladta a 3,3 milliárd forintot, a nyereség pedig 50 millió forintot tett ki. Egy évvel korábban a vállalat 3,77 milliárd forintos forgalom mellett több mint 76 milliós nyereséget könyvelhetett el. Az árbevételből a kereskedelmi-telekommunikációs ágazat tavaly 37 százalékkal, az ipari szektor 28, a kormányzat 20, a nyugat-európai piacok 13 százalékkal részesülnek. A szolgáltatások termékportfólión belüli aránya újabb két százalékponttal növekedett és elérte az 57 százalékot.

[HWSW] Az előzetes, nem auditált pénzügyi eredmények alapján a Montana csoport tavalyi árbevétele meghaladta a 3,3 milliárd forintot, a nyereség pedig 50 millió forintot tett ki. Egy évvel korábban a vállalat 3,77 milliárd forintos forgalom mellett több mint 76 milliós nyereséget könyvelhetett el. Az árbevételből a kereskedelmi-telekommunikációs ágazat tavaly 37 százalékkal, az ipari szektor 28, a kormányzat 20, a nyugat-európai piacok 13 százalékkal részesülnek. A szolgáltatások termékportfólión belüli aránya újabb két százalékponttal növekedett és elérte az 57 százalékot.

"A stratégiaváltás eredménye felülmúlta a várakozásainkat. 2005-ben komoly lépést tettünk előre azon az úton, amelyen az ezredforduló tájékán indultunk el, s amelynek lényege, hogy a Montana Rt. csapata saját fejlesztésű szoftvereket hozzon létre" -- áll a vállalat közleményében. A szoftver ágazatzászlóshajója, a MonDoc System, mára a Microsoft-alapú iratkezelők piacvezetőjévé vált. A cég ebből származó árbevétele 2005-ben 15 százalékkal emelkedett.

Az eddig eredményesen fejlesztett szoftverek mellett a Montana új fejlesztési trendek mellett is elkötelezte magát. Ennek egyik példája az európai bűnüldöző szervek munkáját segítő Infovadász tudásmenedzsment-alkalmazás, amelynek kifejlesztésére a Montana által vezetett konzorcium 400 millió forintot meghaladó EU-s támogatást kapott. A várakozások szerint az Infovadász nem csak a bűnüldöző szervezetek számára lesz hasznos, hanem a tudományos kutatást is gyorsabbá és hatékonyabbá teheti majd.

A 2006-os évben a Montana célja a bekapcsolódás az Európai Unió gazdasági vérkeringésébe, EU-s pályázatokon indulás és európai projektek megvalósítása. A vállalat itthon olyan területekre szándékozik belépni, ahol a tudásmenedzsment terén megszerzett tudást és tapasztalatot hasznosítani lehet, például a gyógyszeriparban, a médiumokban, vagy a vegyiparban.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról