Szerző: Bodnár Ádám

2006. február 17. 10:00

Rekordévet zárt az NVIDIA

Közzétette negyedéves és éves eredményeit az NVIDIA. A január 29-én véget ért negyedik negyedévben a grafikus chipjeiről és alaplapi chipkészleteiről ismert vállalat 633,3 millió dollár bevételt ért el, ami éves szinten 12 százalékos növekedést jelent. A negyedéves nettó profit több mint kétszeresére, 48 millió dollárról 98 millió dollárra ugrott. A negyedik negyedévben az asztali gépekbe szánt grafikus chipek mellett az nForce alaplapi chipkészletek képezték a növekedés motorját, utóbbiak forgalma éves szinten 83 százalékkal emelkedett. A professzionális felhasználásra szánt Quadro chipek eladásai 42 százalékkal bővültek.

[HWSW] Közzétette negyedéves és éves eredményeit az NVIDIA. A január 29-én véget ért negyedik negyedévben a grafikus chipjeiről és alaplapi chipkészleteiről ismert vállalat 633,3 millió dollár bevételt ért el, ami éves szinten 12 százalékos növekedést jelent. A negyedéves nettó profit több mint kétszeresére, 48 millió dollárról 98 millió dollárra ugrott. A negyedik negyedévben az asztali gépekbe szánt grafikus chipek mellett az nForce alaplapi chipkészletek képezték a növekedés motorját, utóbbiak forgalma éves szinten 83 százalékkal emelkedett. A professzionális felhasználásra szánt Quadro chipek eladásai 42 százalékkal bővültek.

A teljes pénzügyi évben az NVIDIA 2,38 milliárd dolláros rekordforgalmat könyvelhetett el, szemben az előző évben elért 2,01 milliárd dollárral. Az éves nettó profit 302,6 millió dollár volt, háromszor akkora mint a megelőző év 100,4 millió dollárja. A jelenlegi pénzügyi évben a HD tartalmak, a Windows Vista, a 3G mobiltelefonok és multimédiás mobil alkalmazások, valamint az új generációs játékkonzolok elterjedésétől várja a bevételek növekedését az NVIDIA.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról