:

Szerző: Ady Krisztián

2006. február 10. 09:51

Fogyókúrázó mobiltelefonok - mindenki a Motorola pengéit másolja

Ma már bizton állíthatjuk, hogy egy új trendet indított el a Motorola rendkívül vékony és sikeres RAZR mobiltelefonja. A konkurens gyártók fogyókúrára fogták készülékeiket és egymást próbálják alullicitálni a készülékek vastagsága - pontosabban vékonysága kapcsán. A legújabb készülékek már 10 mm-es vastagság alá is képesek lemenni, miközben a legfejlettebb, legújabb mobiltechnológiákat vonultatják fel.

[HWSW] Ma már bizton állíthatjuk, hogy egy új trendet indított el a Motorola rendkívül vékony és sikeres RAZR mobiltelefonja. A konkurens gyártók fogyókúrára fogták készülékeiket és egymást próbálják alullicitálni a készülékek vastagsága - pontosabban vékonysága kapcsán. A legújabb készülékek már 10 mm-es vastagság alá is képesek lemenni, miközben a legfejlettebb, legújabb mobiltechnológiákat vonultatják fel.

A Samsung harmadik generációs mobiltelefonja, az SGH-Z150 a 3GSM World Congress rendezvényen mutatkozik be. A Video On Demand (videokölcsönző) szolgáltatásokat is támogató, videotelefonálásra is képes, Bluetooth vezeték nélküli kapcsolattal is rendelkező UMTS-telefon mindössze 9,8 mm vékony, így tulajdonképpen a legvékonyabb harmadik generációs mobilkészülék a piacon. A Z150 számos hagyományos GSM-telefont is maga mögé utasít, többek között a Motorola vékony L6 készülékét is.

A koreai gyártó mellett a japán NEC is bemutatta vékony generációja második tagját. Az N500is kagylóformájú, kihajtható fedlapú telefon csupán 11,9 mm vékony. A GSM-hálózatokkal kompatibilis készülék EDGE adatátviteli technológiát is támogat, külső kijelzője OLED, melyet keresztben helyeztek el. A lapos készülékhez lapos billentyűzet is dukál, melyen médialejátszót vezérlő gombok is találhatók.

Az NEC N500is támogatja az MP3, AAC, AAC+ zeneállományokat, memóriája pedig memóriakátyával tovább bővíthető. A vékony készülékben még egy 1,3 megapixeles kamerát is elhelyeztek a japán tervezőmérnökök.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 22:37

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.