Szerző: Bodnár Ádám

2006. február 6. 16:31

Felesleges pénzkidobás a kamerás mobiltelefon

Új mobiltelefon vásárlásakor sokaknál fontos szempont a beépített kamera felbontása, egy felmérés azonban azt mutatja, a megvett készülékeknek csak nagyon kis hányadával fotóznak a tulajdonosok. Az In-Stat által közzétett adatok szerint a beépített kamerával rendelkező mobiltelefonok felhasználói közül csak minden harmadik készít képeket.

[HWSW] Új mobiltelefon vásárlásakor sokaknál fontos szempont a beépített kamera felbontása, egy felmérés azonban azt mutatja, a megvett készülékeknek csak nagyon kis hányadával fotóznak a tulajdonosok. Az In-Stat által közzétett adatok szerint a beépített kamerával rendelkező mobiltelefonok felhasználói közül csak minden harmadik készít képeket.

"Azok az emberek, akiknek még nincs kamerás telefonja, nagyon lelkesek, hogyan használják majd ki ezt a képességet" -- mondta David Chamberlain, az In-Stat elemzője. "Azonban amikor használni kezdik az új készüléküket, a gyenge képminőség, a lassú hálózat és a képkészítés bonyolultsága elriasztja őket." A kamerás telefonokból történő "kiábrándulást" az is jól mutatja, hogy a kamerával rendelkező készülékek tulajdonosai kisebb hajlandóságot mutatnak új mobil vásárlására mint azok, akiknek még nincs ilyen szolgáltatás a telefonjában.


Felőlem mobiltelefon, és felőled?

Az In-Stat adatai szerint a kamerás telefon vásárlását tervezők 60 százaléka számít rá, hogy az elkészített képeket majd multimédiás üzenetben (MMS) elküldi ismerőseinek, azonban a kamerás telefon-tulajdonosoknak végül csak kevesebb mint harmada használja ki ezt a szolgáltatást. A piackutató cég szerint a felhasználók leginkább a képek gyenge minősége miatt maradnak távol a fotózástól és MMS-küldéstől, erről részben a telefonokba épített kisfelbontású optika, másrészt a kijelzők kis mérete és felbontása tehető felelőssé.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról